11/02/14 10:22
(http://vasvalch.com/)

Танцуващият с лампи

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. – Arthur C. Clarke

За неделно настроение, представям ви Cirque du Soleil. Този път най-креативният цирк в света ни показва един невероятен танц с лампи, който сам по себе си е урок как технологиите могат да ти помогнат да разкажеш история. Всичко, което ще видите във видеото по-долу, е реално заснето, без нито един елемент компютърна анимация или специални ефекти. За създаването му се използват дрони, дегизирани като лампи. Квадрикоптерите танцуват в синхрон с актьора и създават едно магическо усещане, което наистина напомня за Мики Маус и The Sorcerer’s Apprentice. Синхронизацията на роботите е впечатляваща и е естествено да си зададеш въпроса кога, по …, стигнахме толкова напред с технологиите!

Още по-интересно е making-of видеото, което също ви прикачам тук. То включва както кадри от създаването на Sparked, така и допълнителни елементи, които показват квадрикоптерите в действие – да строят конструкции, да балансират внимателно, да взаимодействат с хора. Обясненията на екипа на моменти ми идват повече (особено когато си говорим за сценичната мотивация на дроните), но като цяло създаването на проекта е адски любопитно:

Постът Танцуващият с лампи е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 11/02/14 10:22 //feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/W2ivbaeIotw/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване