11/15/14 13:40
(http://asktisho.wordpress.com/)

Десет съвета за по-добър живот

sdfhsdh

Изт: scottyandtess.blogspot.com

Днес имам рожден ден, така че ще ви черпя с десет съвета за по-добър живот:

1/ Подарете телевизора на най-големия си враг:

След няколко месеца ще усетите разликата….

2/ Пийте умерено, само с повод и при наличието на компания:

Алкохолът е депресант. Говоря от личен опит. Медицинските лица също ще го потвърдят.

3/ Не взимайте наркотици:

Особено такива, които произлизат от лабораториите на мафията. Не искате да имате нищо общо с тези хора. Повярвайте ми, че не искате да им бъдете нито длъжници, нито кредитори, нито дори редовни клиенти. Това е заговор против самите вас, който разрушава собствените ви бюджет, здрав сън и здраве. Последните две, за разлика от мимолетните удоволствия, не могат да се купят с пари. Животът е сладък и от самосебе си. Първа точка е един от начините да се убедите в това. Както и останалите в този списък…

4/ Станете енергийно и ресурсно независими:

Светлината и топлината – от слънчевите панели на покрива, водата – от кладенеца в двора, храната – пак от двора, медът, виното и ракията – също от двора. Знам, че за градските хора това е непостижимо, но те поне имат избор дали да си набавят тези неща от хипермаркетите и от монополите или от независимите произовидители на благата, без които не можем. Така не косвено, а пряко подпомагате тяхното развитие, както и увеличаването на броя им. Това, което „поливате” с парите си, то ще цъфти и ще процъфтява! Изборът е изцяло ваш. Давайте повече на хората, нещата и процесите, които харесвате и по-малко на тези, които не харесвате.

5/ Занимавайте се с благотоврителност:

Има неписан закон, че даденото от добра воля и с добро сърце се връща като подарък по десет. Въпрос на време е само, за да се убедите, че е вярно, че законът работи безотказно. Ако не можете да отделите от залъка си, полагайте доброволчески труд. Помагайте на хора и събития, които харествате. Така ще ви се помага и на вас, когато имате нужда, при това – десеторно. Само че изисква време. Правете го редовно и се въоръжете с търпение. Ще видите, че си заслужава.

6/ Не давайте храна на гладните и пари на бедните, а им подарете въдица и ги научете как сами да си ловят риба:

Така ще ги нахраните за цял живот… Тоест, научете някого на вашия занаят. Иначе безценните ви умения ще умрат заедно с физическото ви тяло.

7/ Съмнявайте се във всичко, което ви представят като „чиста монета”:

Проверявайте от личен опит дали дадена „истина” е истина и за вас самите или не. Така никога няма да сбъркате и много трудно ще ви подхлъзнат да участвате в начинания, които са изцяло във ваш ущърб.

8/ Не линчувайте политиците. Игнорирайте ги:

Цялата им сила произтича от непрекъснатото внимание, с което ги обсипвате. Те не го заслужават, но ЕЖЕДНЕВНО присъстват във вашия живот. Защото си плащат. С парите на данъкоплатеца. Тоест, с вашите пари. Сигурен съм, че дори децата си виждате по-рядко. Прекравайте повече време с хората, които ви обичат и по-малко време с хората, които ви лъжат. Припомнете си точка едно.

9/ Спазвайте основния и единствен Божествен закон:

Не правете на другите това, което не бихте искали да преживеете лично. Няма да ви се размине. Въпрос на време е само. Правилото важи за ВСИЧКИ и не прави изключение за НИКОГО. „Мнозина вече плакаха…“

10/ Спазвайте и неговото продължение:

Правете на другите само това, което искате да преживеете лично. Ако ви трябват пари, дарете пари; ако се нуждаете от любов, обичайте; ако имате нужда от разбиране и съпричастност, изслушайте монолога на някой старец; ако ви е необходима помощ, помагайте. Това, което давате, ще ви се върне по много. „Каквото повикало, такова се обадило”.

Тихомир Димитров 


Публикувана на 11/15/14 13:40 https://asktisho.wordpress.com/2014/11/15/better_life/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване