11/17/14 10:26
(http://www.gorichka.bg/)

WikiHouse или направи си сам къща

wikihouseНавремето целта в живота на един мъж е била да построи къща и да я напълни с деца. Достойна цел, която твърде успешно е лекувала естественото човешко предразположение към екзистенциални кризи и въпроси от рода на “Какъв е смисълът от всичко това?” За добро или за зло, през годините тенденциите в лайфстайла на мъжката половина на човечеството сa се изместили и разпилели в най-ралични посоки, като процентно толкова малко мъже реално построяват къща в живота си, че е в рамките на статистическата грешка. Процесът е прекалено тромав, свързан с прекалени разходи, а в много от случаите хората се въздържат от това приключение, заради неговия сериозен екологичен отпечатък.

Признаваме си, че лично ние сме по-големи почитатели на пасивните къщи или на тези, постороени с традиционни материали, като глина и кирпич. А и новите зелени технологии от сорта на сламени бали ни карат да ръкопляскаме. В случая на WikiHouse обаче не можем да се въздържим да подкрепим въодушевено по няколко вного важни принципни съображения. На първо място създателите предоставят безплатно възможността на всеки желаещ да си построи лесно и бързо собствена къща по свой избор и дизайн. Всичко, което трябва да направим е да си изберем вариант, след което да го свалим и зададем на компютърно управляема фреза. Тя ще изработи всяка част от бъдещата ни къща. След това ще съберем група приятели, ще им донесем бира и мезе, и ще сглобим заедно къщата. Представете си тези безброй малки дървени части, които сглобяваме с детето си, докато накрая получим някакъв триизмерен дървен модел на динозавър. Нещо такова, само че по-мащабно, е и построяването на къщата. Всеки е свободен сам да избира материалите, от които да направи скелета и всичко останало.

Във видеото отдолу, Алистър Парвин, един от архитектите създали тази чудесна концепция, разказва много ясно защо и как се е стигнало до тук. Ние от наша страна виждаме един единствен проблем в цялата работа – с WikiHouse целта на живота на мъжа – да построи къща – се реализира за един ден. Всъщност може би не е проблем – така ще има повече време да я пълни с деца.

Можете да влезете, да разгледате различни дизайни и да подкрепите инициативата чрез дарение ето тук

Публикувана на 11/17/14 10:26 http://gorichka.bg/wikihouse-ili-napravi-si-sam-kshha/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване