11/23/14 15:20
(http://ivo.bg/)

Агитка с китки подкрепи в София агресивната борба за мир на Москва

Опитвам се да открия нещо ново в постклониалната традиция в България да се тачи колониалната ни владетелка СССР.

 

Самата традиция наистина е уникална. Няма друга държава в света, която да е окупирана без да е воювала, без да убила и един окупатор, да е поддържала до деня на окупацията пълни дипломатически отношения с окупаторите си и след това да даде на окупаторите си статут на „освободители”.

 

Днес пред най-(с)видния символ на преклонението пред окупацията на България в центъра на София бяха доведени млади и стари почитатели на тази окупация, снабдени с надлежно отпечатани на няколко езика лозунги в подкрепа на Русия и мира- на същата тази Русия, която по вина на своя Путин и неговата клика в Кремъл в момента е прикована на стълба на международния позор както дори СССР не е бил разпъван след окупирането на Унгария, Чехословакия или Афганистан заради войнолюбивата политика на Русия спрямо Украйна.

 

Нищо ново? Така е. Тук петата колона не е спирала своя войнствен марш под лозунгите за мир.

 

И все пак…

 

Избрах за илюстрация кратката презентация на КРОСС на случката с миролюбивото сборище на съветофили заради предполагаемата представителност на откровено русофилската линия на сайта.

 

Презентацията има вербална страна, от която научаваме, че всъщност международната агитката, докарана да слави СССР с претенцията, че обича мира, всъщност- оказва се- била почела паметниците на …руската култура.

 

Това е толкова безсрамно твърдение по отношение на цялата агресия, която се съдържа в самата визия на съветската символика с размаханото над днешна България оръжие, че май някой се е засрамил.

 

За първи път виждам, при това от страна на пристрастни към въпросния монумент, той да бъде показван на снимка по такъв начин.

 

На снимката на КРОСС агресията е цензурирана по няколко начина.

 

  1. Монументът е показан в гръб.
  2. Така е отпаднал позорният надпис за благодарността за окупацията като „освобождение”.
  3. „Отрязана” е от кадъра ръката на окупатора с вдигнатото съветско оръжие на 33 метра височина, т.е. над Софийския университет, Народното събрание и всичко българско наоколо.

 

Дали пък някои другари не започват да си дават сметка в каква срамна защита на агресивната руска политика ( от България?!) участват и ако не осъзнато, то поне инстинктивно се опитват да подвият опашка?

Привърженици на Русия се събраха пред Паметника на Съветската армия

Привърженици на Русия се събраха пред Паметника на Съветската армия

София /КРОСС/ Над 200 привърженици на Русия се събраха днес пред Паметника на Съветската армия в центъра на София. В ранната неделна утрин десетки младежи и възрастни със знамена и георгиевски лентички поднесоха карамфили и се събраха за семейна снимка и рецитиране на руски стихове в подкрепа на паметниците на руската култура.
Организатор на инициативата е българското национално сдружение „Заедно с Русия”. Тази година участниците международната проява “Младежта строи бъдещето” са от 46 държави и 40 градове от България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване