11/23/14 17:13
(http://ivo.bg/)

Бумерангът на Путин събуди и германците

 

Путин май ще се окаже наистина най-влиятелния политик на своето ( нашето) време, постигнал невъзможното за други диктатори. На път е да повлияе не само на запленените от шовинизма руснаци, но и на германците ( след като вече успя да накара шведите да напуснат уютната черупка на своя 200 годишен пацифизъм и да обсъждат сериозно вероятността за присъединяване към НАТО).

 

“Под натиска на икономисти управляващата коалиция в Германия е решила да промени строгата забрана за добив на шистов газ в страната. В Бундестага е вкаран вече законопроект, който да уточнява при какви условия това ще бъде възможно. Министърът на околната среда Барбара Хендрик заяви, че ще има възможно най-строги условия за разрешението на този метод, съобщи БНР.

За да може да добива шистов газ, една фирма трябва да докаже, че е извършила успешни пробни сондажи. Тези проби се оценяват от научна шестчленна комисия. Ако мнозинството в тази комисия одобри добива с комерсиална цел, то тогава фирмата може да пристъпи към действие. Целта е да се предотврати замърсяване на подпочвена вода, затова разрешението ще се дава само след оглед на учени и еколози, посочват от Министерството на околната среда.

Първоначално Германия забрани изцяло добива на шистов газ до 2021-ва година с изключение на пробните сондажи с научна цел. Преди 2021-ва година бе предвидено тези сондажи да бъдат анализирани и тогава да се решава дали в бъдеще шистовият газ е допустим в Германия. Това намерение обаче отпада с новия законопроект.  Въпреки това с новите ограничения в законопроекта продажба на шистов газ може да започне едва най-рано след 5 години”. (Медиапул)

 

Благодарение на Путин и неговата конфронтационна политика цяла Европа трескаво търси начини да се освободи от руския енергиен шантаж, за чийто край вчера призова американският вицепрезидент Байдън.

Вместо да заобиколи и обрече на нов гладомор Украйна чрез „Южен поток”, Русия си навлече дългосрочна битка с досегашни свои клиенти, които от десетилетия зарибяваше с доставки на горива. Сега всички търсят начин да заобиколят Русия!

 

В надпреварата по заобикаляне на Русия се включи активно бившата съветска република Азърбайджан.

 

Вчера и Израел направи съобщение, че планира да освободи Европа от Русия с помощта на новото си находище от газ със стотици трилиони запаси, проучвано  от 2009 г. насам. За целта практичните израелци побързаха да успокоят критиците за цената на газопровода: сами ще го финансират! Израел също е малка, раздирана от проблеми и доста по-застрашена за своето съществуване държава, от България. Но е независима и разполага с ресурсите си, върху които Путин няма право на вето чрез овластени подставени лица, какъвто е нашият случай.

 

За пропуснатите години, през които израелците са си направили сметката чрез проучвания, можехме ние да сме малката, но богата на газ държава, която да спасява сега Европа. Но явно и на тях ще им дишаме газовата пушилка и ще се молим да ни включат по трасето.

 

Обединяване на търсещите освобождение от Русия държави, трябва да му се признае на Путин, е феноменално постижение! То разклати дори непоклатимите по отношение на екологията германци, като се вижда.

Къде сме ние? Ами крием се. Нямаме разрешение от Москва.

Питайте Бойко Борисов защо се крие. Той също се оказа обединител- поне на българските партии, които поведе към мораториума от януари 2012 г. в 42-то му Народно събрание, който по своята забранителност ( да знаем дали разполагаме с огромни запаси от газ, каквито имаме по данни на Американската агенция за енергийна информация ) удари от земята дори строгите германци.

Може пък Германия, Израел и Азърбайджан да ни освободят от руското енергийно иго! Само че май преди това ще трябва да ни освободят от самите нас или по-точно- от нашата търпимост към путлеристката пета колона.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване