11/24/14 07:40
(http://asenov2007.wordpress.com/)

Говори Пловдив: ОЩЕ ПО БИРА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Четохте ли онова строго научно американско изследване, което доказа, че 90 на сто от хората, които пием редовно и изобилно, всъщност не сме алкохолици, както мнозина от вас смятат, а обикновени добри пиячи.
У-пс, изтървах се. На този свят не съществува думата алкохолици, а само описателен израз – хора, които са изпаднали под въздействието на алкохола и сами не могат да се справят с този проблем, колкото и да искат.
Сякаш те пък искат…..
Най-после едно честно научно откритие. За мен то, освен всичко друго, доказва и нивото на обществено лицемерие, директно казано – нивото на идиотщина, натрупано в тъмните ъгли на нашите нормални иначе общества. Да, демокрацията има и определени недостатъци.
Например френската забрана словесно да се обозначава разликата между госпожица и госпожа е толкова тъпа, че може да се използва вместо чук. Как нормален човек ще се обърне с Мадам към нещо, което още се чуди какво да прави с онази ципа, дето толкова му пречи да ходи нормално, а го кара само да се фръцка?
Или как да се съгласиш да правиш разликата, която някои по-политически коректни от мен люде държат да се прави, между изтънчената дума гей и просташкото „обикновен педераст”, между циганин и очевидно по-цивилизованото явление „ром”, между традиционния дискриминиран негър и модерния афро-американец, свободен не само в обикновения живот, но дори когато пее, да си бъде гангстер.
В това отношение напоследък обаче най-смешно ми звучи как някои срамежливо изтикват в ъгъла на подсъзнанието си приликата между Путин и Хитлер.
Тъй като живеят в свободна страна, самите руснаци могат да си ги сравняват колкото искат и да се гордеят с това, че Путин е по-велик от Хитлер – както се видя от носените плакати на едно руско националистическо сборище в Москва. Но ние, нормалните, не можем. И защо? За да не предизвикваме и дразним Императора допълнително? За да му оставим отворена вратичка да ни лъже и заплашва още и още? Или защото като умни и демократи просто трябва да се изразяваме прилично?
Нали иначе всички сме убедени, че с премълчаване на очевидната истина чрез преиначаване на традиционните думи за нея, няма да я направим повече истина, а по-малко. Че няма да ни олекне, ако, вместо да кажем колко ние, българите, сме „бедни”, започнем да го увъртаме, че изпитваме временни финансови затруднения. Хората, от които постоянно взимаме пари на заем, нали знаят как това наши временно състояние продължава цял живот…..
И нали ако сме слепи, няма да прогледнем, като просто се прекръстим на незрящи?
Та така и с Путин. Ако цялата медийна общност в България срамежливо мълчи колко позорно той биде прогонен от срещата на Г-20 в Бризбейн, от това нито на самия Путин ще му стане по-леко, нито ние, българите, ще разберем по-добре какво се случва по света и защо. Ето ви например още един факт от тази среща, който много се коментира в австралийските медии, но в българските – не. Вероятно защото те по традиция черпят информация главно от ИТАР-ТАСС, пък там тази новина я няма от съображения за обективност.
Фактът е, че всички оси-та на петия континент много са се забавлявали заради една проява на тъпа имперска наглост от страна на Владимир Владимирович – да пристигне на срещата в Бризбейн, съпроводен от флотилия руски бойни кораби, обикалящи през цялото време на ръба на австралийските териториални води.
Да, това и само по себе си е смешно като дипломатически подход. Но още по-смешно е, защото според експерти въпросните страшни кораби на Путин са модел някъде от времето около Втората световна война, поне две поколения назад от съвременните бойни кораби, които притежава самата Австралия. Както и нейните американски и натовски съюзници.
Така че Путин е тръгнал да плаши гаргите, което, разбира се, предизвиква още повече смях.
Добре, де, в България това не би трябвало да буди чак толкова смях, а повече размисъл – защо като последни идиоти пак вкарахме нашия неволен политически герой Волен в парламента. Само месец оттогава, а той вече отърча при руските си господари и пред вестник „Русиая днес” се жалва, че България не иска да излезе от НАТО. А той самият иска.
Ама как ще излизаме от НАТО, бе, неуважаеми г-н Сидеров? Нали твърдите, че сте български националист? Тогава защо, вместо да призовете заради истинския си национален интерес да влезем още по-навътре и по-дълбоко в НАТО, та да имаме защита от онези технологии, дето са две-три поколения напред от руските, вие настоявате за обратното. Искате очевидно да излезем от НАТО, за да станем съвсем беззащитни и така по-лесно тук да се наместят онези малки зелени човечета, дето всъщност не са руснаци, а „никой не знае какви”. Така да се изразим.
Но и по друг начин можем да се изразим в тази ситуация.
Ето как.
Вместо прокурори и психиатри публично да се борят за правото кой пръв да прибере товарищ Сидеров, те мълчат, гледат тавана и самоотвержено си бъркат в носа. Вместо ДАНС да разгледа въпроса за точно чии х…й, простете, за чии точно национални интереси се застъпва този прочут нашенски националист, кой, по какъв начин и колко му плаща за това, те се правят, че не знаят кой пръдна в трамвая. И не знаят защо.
Ами питайте и ще ви се каже. Още Библията така съветва.
Съвсем същата грозна и тъпа картинка като Сидерович, представлява и нещото, наречено ПФ. Така е наречено, не се шегувам.
Всъщност – така само се е нарекло, де. С което иска да внуши, че, след като то е П, то ние, останалите, сме някакви жалки отпадъци от самото него, така че трябва да го слушкаме и изпълнявкаме капризчетата му, `щото само то знае какво нашият собствен П изисква и само то, ПФ, работи истински в чест на нашия велик П.
В този случай не ви съветвам да замествате инициалите П с думи прости, защото ще вземете да узнаете истината, а тя пък ще вземе да ви направи свободни против волята ви.
Но искам да добавя прогнозата, че гърчавото нещо, наречено ПФ, няма да се задоволи, както досега, само с откровено изнудване на управлението за премахване на новините на турски от БНТ или на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов от поста му. То ще продължи да изнудва управлението, ще продължи да мъти с простотиите си главите на мнозина българи, ще продължи да се държи като банда второразрядни ченгета от ДС, които тъкмо са се докопали до властта и са решени да я използват до край, защото втори път няма да се докопат.
Нищо чудно утре и те да запеят патриотичната песничката за необходимостта България да излезе от НАТО. Пък и от ЕС – защо не, след като това силно пречи да се реализират руските интереси тук.
А нали си представяме пък въпросното нещо, ПФ, как ще застане във възможно най-патриотична поза съвсем скоро, щом Кремъл отново остро постави въпроса за „Южен поток”.
Има ли нужда да ви описвам каква точно е българската патриотична поза, когато става дума за руски интереси? Не ме карайте, защото дори мен, обръгналия на всякакви думи словесен циник, ме е срам да говоря за това в прав текст и ще взема да опиша цялата работа образно.
Но щом настоявате…..
Наскоро прочетох друго важно научно съобщение, чието заглавие изразява всичко – „Тюлени правят секс с пингвини”.
Я дайте още по бира, че пресъхнах от много политическа коректност по повод българската национална политика!

Забележка:
Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване