11/25/14 09:52
(http://www.gorichka.bg/)

Малка спретната къщурка

house2

За чудовищните разхищения в строителната индустрия си заслужава да се поговори повече и вероятно скоро ще ни се удаде случай за това. Сега искаме да привлечем вниманието ви към една доста приятна тенденция – тази на малките жилища. Тя се вписва перфектно в общия принцип less is more, който през последните няколко години властва в средите на дизайна, архитектурата и сродните им области.

house

Както забелязвате малкото пространство не означава оскъдица и лишения. Решението как да организираме пространството остава за нас, а възможностите са безброй и варират според финансовите възможности, но най-вече – според собственото ни въображение.

house3

Сещаме се за цял чувал положителни последствия от избора на малък дом, можем да ги обобщим като по-малък екологичен отпечатък. Но към това трябва да добавим по-малките разходи, както за самото построяване, така и по поддръжката. И защо не – в по-малката къща човек по-често ще застава очи в очи с останалите ѝ обитатели. А не е ли това най-важното?

Ето на този линк можете да разгледате свежи примери, както и да намерите купища полезна информация.

А за десерт черпим любителите на интериорния дизайн с вълшебството сътворено от архитектурното студио Kitoko по преобразяването на една нищо и никаква избушена стаичка от 8м2 в невероятно уютно и модерно жилище.

Tiny apartment in Paris (8sqm only) from Kitoko Studio on Vimeo.

Публикувана на 11/25/14 09:52 http://gorichka.bg/malka-spretnata-kshhurka/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване