11/28/14 07:59
(http://ivo.bg/)

Империята на доброто в кривото съветско огледало

Русия посочи безредиците в американския град Фъргюсън и протестите в различни градове на САЩ срещу полицейското насилие като доказателство, че критиците на властите в Кремъл са лицемери и нямат право да поучават Москва как да се спазват човешките права.

В рамките само на един ден министерството на външните работи работи разпространи две изявления, в които се казва, че САЩ “би следвало да се фокусират върху мащабните вътрешни проблеми със спазването на човешките права”, вместо да поучават другите.

“Подобна масова експлозия на обществено недоволство и непропорционалната реакция на органите на реда потвърждават, че това не е изолиран инцидент, а системен недостатък на американската демокрация, която не успява да преодолее дълбокото расово разделение, дискриминацията и неравенството”, продължава текстът на министерството.

През лятото, когато стана инцидентът в предградието на Сейнт Луис, държавният канал RT съобщаваше, че “гневът на американците (…) се разпространява по цялата страна”.

Популярният сайт “Свободная преса” разказа за случващото се под заглавие “Обама разгони “афромайдана” и подзаглавие “САЩ изнесоха на света урок по “демокрация по американски”.

В националистическите медии и социалните мрежи публикациите са откровено антиамерикански и расистки, съпроводени с шеги от типа на “Дали да не предоставим на Обама убежище в Рростов на Дон, когато майданците от Фъргюсън окупират Вашингтон?”. (Бел.ред.: Смята се, че край Ростов живее бившият президент на Украйна Виктор Янукович, избягал от протестите в Киев.)

Анализатори коментират, че подобно отношение илюстрира как Кремъл внушава на населението, че всеки протест или провал на властта автоматично води до масов хаос, както и “какво се случва, когато дадеш на подобни хора твърде много власт”. ( Дневник)

 

И още за плъзналото в руските институции полудяване:

 

Медиапул:

Руски депутат предлага младоженки в прозрачни рокли да не могат да сключат брак

Депутат от руския парламент предлага да се внесе повече сериозност в брачните церемонии чрез поправки в закона за гражданското състояние. Целта е да се позволи едномесечно отлагане на брака и младоженците да бъдат връщани, ако облеклото им и тяхното поведение изразява “неуважение към обществото, оскърбява човешкото достойнство и обществената нравственост”.

Инициативата на депутата Алексей Журавльов е реакция на две брачни церемонии в Москва и Санкт Петербург, на които всички младоженци са били облечени в сватбени рокли, което навело парламентаристите на мисълта за еднополови бракове, които в Русия са незаконни, предаде Лента.ру.

“Бракосъчетанието е сериозно действие. Не е място за маскарад. Може и трябва всичко това да се прави с весели лица, но в тържествена обстановка, която съответства на културните традиции на нашата страна. А ние нямаме традиция да се регистрираме във вид на живи мъртъвци”, пояснява депутатът.

Да отиват да подписват в градския съвет, облечени в прозрачни рокли, през които всичко прозира – това не съответства на обстановката на тържествената регистрация на брака, казва още Журавльов.

Поради тази причина идеята е до държавните институции, в които се сключва брак, да не се допускат хобити, живи мъртъвци, еднополови невести и всякакви други зомбита.

“Нашите морално-нравствени принципи са много по-висши от западните. Там хората ги вкарват в затвора, ако разказват на децата си, че истинско семейство могат да създадат само мъж и жена”, посочва депутатът”.

 

На базата на горната информация за долнопробната пропаганда в съветски стил, под надслов „ вие защо биете негрите”, се натрапва впечатлението, че уврежданията от епохата на болшевизма върху голяма част от руския народ, заразен с несвобода, са по-сериозни, отколкото можеше да се очаква след мирния разгром на СССР. Иначе щеше ли този народ да търпи да го третират като малоумно стадо несменяемите му началници от Кремъл?

 

Дано не се стига и до военен разгром, както в случая с социалистическо-националистическа Германия, полудяла почти всенародно навремето, но излекувана чрез шоковата терапия унищожаването на германския райх.

 

Путин и компания сигурно са наясно, че след всеки военен разгром на Русия следва гражданска война, наричана за благост „революция”. Справка: разгрома на Русия в руско-японската война от 1905 г. и последвалата революция, както и разгрома на Русия в Първата световна война и последвалата т.н. октомврийския революция през 1918 г.

 

Мирният разгром на СССР доведе до безкръвна революция, която показа, че е обратима. Поради което наблюдаваме контрареволюцията на Путин под формата на реабилитация на СССР с бълнувания за евразийска империя.

 

Сега за Путин недопускането на разгром в руско-украинската война е въпрос на лично дълговластие и оцеляване на режима му.

 

Съветският рай(х) уж е в историята, но тя си прави днес грозни шеги, възкресявайки елементи от трупа на СССР, чиято идеология беше интернационална. Сегашният руски Франкенщайн е съшит от тези части. Белите конци на съшиването са изтъкани от национална, т.е. националистическа идеология. Това обаче не пречи на идеолозите от Кремъл да се опитат да я преопаковат и продадат за международна консумация, вярвайки, че руският шовинизъм може да замени безродния комунизъм по своето глобално влияние.

 

Ако има родина на безправието от голям, евроазиатски мащаб, това е тъкмо Русия , наричана от европейските свободолюбиви народи и от българските борци за национално освобождения през 19 век „тюрма на народите”.

 

Тъкмо руските надзиратели на систематично претопяваните, насилствено русифицирани народи от Евразия да дават уроци по „права на човека” на страната, в която върховенството на закона е сбъдната недостижима мечта за отчаяните от вековни борби руски правозащитници- това е абсурд, който само един рай(х), начело със съответния фюрер, е способен да произведе.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване