12/06/14 10:39
(http://ivo.bg/)

Първа заявка на Първанов за втора употреба на нашето овчедушие

Помните ли раболепните лозунги “Без СССР няма мир”? СССР умря, но за учудване на глупаците световният мир оцеля.

А след кончината на “Южен поток” има ли живот? Има и то много безгрижен за най-големите виновници да бъдем водени през този век в напълно погрешна и вредна посока.

Колко трябва да си нахален, за да се провалиш като държавен глава три пъти по много конкретни обещания от мегаломански мащаб, след което просто да кажеш, че „това е лоша новина”?

 

Познахте- просто трябва да се казваш Георги Първанов и да живееш в условията на продължаващото (второ десетилетие) престъпление, което правят медиите , политиците и институциите, които би трябвало да му потърсят сметка за гигантския провал на неговия „троен шлем”.

 

Като един „безобиден журналист”, определен саркастично като такъв от Първанов ( след негова лична и персонифицирана спрямо мен атака, прочетена като присъда от екрана на Би ТиВи), взех, че се оказах прав в дългогодишните си критики към яловите му обещания да превърне България в „енергиен център на Балканите”.

 

Първанов обаче днес се държи като Тодор Живков след 10 ноември 1989 г., но със смайващата разлика, че говори като неразбран гений от построения му и поддържан вече трета петилетка пиедестал на непогрешимост и безнаказаност. Всички са му виновни, че не са осъществили неизпълнимите му ангажименти за още по-голямо енергийно обвързване с Русия.

Този човек трябваше да е на подсъдимата скамейка- ако не в буквалния, то „поне” в моралния смисъл на думата!

Както вече и най-слепите могат да видят, Първанов е водил в пагубна посока държавата, обвързвайки я с безперспективни, скъпо струващи, погълнали милиарди непродуктивни български инвестиции, обвързани с любимите на Путин енергийни проекти.

Руската легенда разказва за руския патриот Иван Сусанин, който завел съзнателно в блатата чуждите завоеватели ( поляците) и с тази съзнателна саможертва спасил родината си.

Като един български Иван Сусанин др. Първанов направи същото, но с обратен знак. Той поведе и заведе България в блатото на все по-голямата обвързаност с колониалната ни владетелка, откъдето Полша се измъкна именно заради упоритото си нежелание да мре в руските обятия.

Хората по света, които имат чувство за чест, се самоубиват заради едно фалирало предприятие. А тук имаме работа с един дотолкова безчестен политик, че за фалита си на архитект на енергийната стратегия на България той гърми с обвинения наляво и надясно- навсякъде, само не и срещу собственото си слепоочие.

 

Днес Полша е икономическото чудо на Европа, безспорният лидер на освободените от съветския лагер бивши съветски колонии в Европа, единствената държава на континента, останала незасегната от кризата, регистрирала насред кризата икономически ръст.

Колкото по-решително се противопоставя на руския (енергиен, търговски, военен, шпионски, пропаганден) шантаж една бивша европейска съветска колония, толкова по-далеч е стигнала тя не просто в еманципирането от колониалната си зависимост , но и в просперитета на своята страна. Другият пример е Естония.

 

България е точно обратното днес: европейски оставач, просяк пред европейската порта, опърпан с кръпките на милиарди разходи, налети в корупционните дупки по трасето на течната дружбата, прокопано от съветския колониализъм. И ако има някой, който най-много да олицетворява този български разгром, това е именно Първанов. Той обаче раздава интервюта на наистина безобидни журналисти, в които не само не си посипва главата с пепел, но и черпи от пресъхналия „Южен поток” кал, за да я хвърля с пълни шепи върху всички, които се оказаха прави в предупрежденията, че ни води към блатото.

Иначе всички сме съгласни, че трябва да има справедливост и възмездие, но се оказва, че това не важи за най-проваления политик на т.н. преход в България.

За Георги Първанов, лицето на отношенията между България и Русия ( както го титулова в едно свое епистоларно електронно откровение др. Светлана Шаренкова), няма възмездие. То(й) дефилира в публичното пространство със самочувствието на месия, когото не сме послушали и поради това сега ни се полага да страдаме и да ридаем над руините на построената от него пирамида на рухналите мегаломански енергийни обещания.

Днес, ако трябва да перефразирам руския българофоб Аксаков и възклицанието му, че всеки успех на България е смърт за Русия, положението тук е:

Всяка лоша новина за Първанов е успех за България.

Но на каква цена? И по чия вина? По вина на същия, който в поредното сладникаво интервю ни заявява днес от телевизионния екран новината, че имал намерение отново да ни яхне- щял да победи Бойко Борисов на следващите президентски избори.

Да сте чули Борисов да си признава мераците за президент?

Днес неговият говорител Първанов го издаде и се самопредложи за съперник на своя дългогодишен сътрапезник в деленето на порциите в България- този път вече открито, а не по онзи начин, по който двамата си деляха влиянието на тайни срещи в ерата на премиера Борисов и президента Първанов.

Ама ставало дума за “въображаеми” избори! Нима? И енергийните проекти бяха въображаеми, но се състояха като провал съвсем реално.

Старият израз, според който големите престъпници не ги съдят ( „за милиони няма закони, за кокошка няма прошка”) беше изкудкудякан по този начин тъкмо от плановика на тройния енергиен провал на България.

Днес Калфин е Първанов с човешко лице в управленския екип на Борисов. Утре лицето Първанов предлага лично да се завърне на върха на държавата в рамките на една ротация с Борисов , която не се отличава особено по своя характер от далаверата на тандема Путин и Медведев в Русия.

И после не съм бил прав като казвам, че България е превърната в малката Русия?

„Малорусите”, както руснаците презрително наричат украинците, се измъкнаха от руската мечешка прегръдка с решителната намеса на Путин, но на малобългарите това не е позволено. Путин засега само ни се подиграва, но ние носим на руски подигравки, доказано е от поне 100 години насам. Дори на майка ( България) откровено да ни напсува самодържецът, пак ще се борим да защитаваме матушката Русия от самите нас, виновните за провалите му- неговите и на петата му колона тук.

Както беше възкликнал преди нацистите да го обесят един чеши патриот: „хора, бдете”!

P.S. Пак ли ще ми кажете, че на умряло куче нож вдигам? Не виждате ли, че кучето, което се прави на умряла лисица, вдига отново крак да ви препикае, а вие се държите на принципа “той те препикава,а ти викаш, че дъжд вали”?

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване