12/09/14 08:13
(http://ivo.bg/)

Москов заплаши и малцинството на неосигурените

 

“Неосигурените български граждани ще разберат каква е разликата между тях и останалите пациенти. Това ще бъде регламентирано в новите здравни наредби. От моя екип законова търпимост към тези пациенти няма да има. НАП също ще ни помогне”, заяви днес от екрана на БТВ министърът на здравеопазването Петър Москов.

 

С тези думи той продължи войната на мнозинството срещу малцинството в България, както и да се казва то.

 

Най-често под малцинство у нас подразбираме циганите, но само те ли са неосигурени здравно? И дали всички неосигурени са гадове, заслужаващи да им се даде да разберат и то така, че към тях да няма „законова търпимост”?

 

Има доста хора, които не се осигуряват, защото не ползват услугите на държавните болници. Могат да си го позволят. Но има и доста други, които (не) го правят по други причини. Понеже между тях циганите най-вероятно са най-голямата група, очевидно е, че д-р Москов е на път да осъществи мечтата на всички, които години наред се опитваха да прокарат закони за ограничаване на „циганската раждаемост”,„циганската напаст” , „циганската престъпност” или „циганските банди”, като буквално се изрази министърът.

 

Министърът наистина употреби израза „цигански банди”, но днес иронизира, че бил казал „звучна дума”, за което се извинявал- при това не на мирната част от циганското население, чиито банди са цигански ( докато за банда, която е българска, не сме чували досега, макар българските банди да крадат по 4 милиарда лева наведнъж).

 

Министърът победоносно се подигра на малобройните критични гласове срещу изблика на неговото чуждомразие, допуснати в публичното пространство, наричайки ги „някои либерални среди”. А той от кои среди се оказва? От някои атакистки среди ли? Не, надмина ги, поради което Сидеров смутено мълчи, надприказван на собствения му терен.

 

Солидарно мълчи и червената пропаганда- стресната, трогната, очарована. Вестник „Дума” се задоволява да цитира без коментар критичната позиция на Хелзинкския комитет срещу антициганския изблик на Москов. „Острите червени пера”, които иначе обичат да се лигавят лицемерно в защита на слабите, ги няма никакви да заклеймят както си знаят един десен министър.

 

И какво прелестно единодушие само цареше днес в сутрешните блокове на телевизиите, дискутиращи темата! Репортерите едвам се сдържаха в интервютата си от съответните махали да обяснят колко прав е министърът и колко не са прави побойниците на лекари- сякаш на този свят има урод, който иска лекарите да бъдат бити. Водещите пък избраха да четат и препрочитат мнения в подкрепа на министъра, който надлежно благодари за това.

 

От утре очаквайте и кампания на трудовите колективи в защита на министерската правота.

 

А обажданията по телефоните на зрителите? Някой да е очаквал друго, освен възторг? Не е много чудно, че Сидеров отиде на балотаж на президентските избори пред 2006 г.

 

Познавам един човек, който от 8 години няма постоянни доходи, но отглежда две деца и предпочита да не се осигурява здравно ( надявайки се да не грохне скоро), за да насочва наличните си средства за неотложните нужди на семейството си. Същият набляга на здравословния живот, нещо като алтернатива, нещо като „народна превантивна медицина с достъпни средства” и дори е постигнал някои забележителни резултати като за възрастта си- чувства се в по-добра физическа форма от времето, когато имаше работа и се осигуряваше здравно. За тези 8 години не е имал нещастието да разчита на безплатната медицинска помощ ( пък и през 34 годишния си трудов живот не е излизал в отпуск по болест) и не е обременил с нищо държавата. Сега този човек, както вероятно и още хиляди подобни граждани, беше заплашен от министъра, че скоро щял да разбере силата на закона , щом не плаща!

 

От името на този нищо и никакъв ( като за министъра) неосигурен човек и от името на останалите цигани в държавата си позволявам да смятам, че Москов не е допуснал грешка на езика, а е латентен съюзник на Сидеров и компания. Ето защо звучно му искам оставката.

 

Да си съюзник на радостно мълчащия в момента Сидеров, чиито идеи промотираш под дружните аплодисменти на медиите, е взривоопасен политически въпрос с часовников механизъм. Той няма да остане без съответното външно внимание. За съжаление чак тогава надсмиващите се над „някои либерални” мнения в България ще си подвият опашката- както обикновено, щом им духнат под нея от чужбина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване