12/11/14 13:14
(http://ivo.bg/)

Руските колониалисти ревнуват българите от Европа

 

Беше само въпрос на график да бъдат последвани указанията на вожда Путин от 1 декември България да бъде заклеймявана, обвинявана и изобщо пропагандно споменавана като причина за (не)навременната кончина на кремълския ембрион „Южен поток”.

В синхронното плюване срещу България най-напред, по заслужено с дългогодишно старание право, беше дадена думата на петата колона в България (Първанов, Миков, Сидеров). Ден по-късно гръмна и заредената с руско имперско презрение пушка на шефа на парламентарната комисия по външна политика в безгласна Дума на Русия Алексей Пушков. Той от сърце пожела на България да се пука от яд заради „Южен поток”, с което покруси всъщност наклякалите с корупционни панички местни слуги на Кремъл.

Вчера и премиерът на Русия Дмитрий Медведев не пропусна публично да ожали България по същия повод.

Днес с верноподаническо подвикване в кампанията се включва и председателят на руската Държавна Дума Сергей Наришкин. По повод спирането на проекта “Южен поток” той възкликна:
“На практика с България постъпиха като с колония. Просто позорно”.

 

Тежка е завистта на бившата ни колониална владетелка, която приписва на българското съюзяване с най-развитите държави от Запада „качеството” на колониалната зависимост, в каквато НРБ пребиваваше 45 години под скиптъра на съветския чук и сърп.

 

Не могат да прежалят в Москва, че България е толкова примамливо слаба за нейния натиск- на една ръка разстояние, на един еднодневен марш на зелени путински човечета, но недостижимо силна като част от съюз, привличащ народи и държави, които се борят с десетилетия за късмета да получат право на членство- като една Турция, която Путин си въобразява, че може да употребява за свои цели срещу Европейския съюз и САЩ, насъсквайки я публично срещу България под ледения поглед на тамошния властелин Ердоган.

Трябва да се запитаме още веднъж кой от двамата, Путин или Ердоган, е наредил да изтече информация в турския вестник „Хюриет”, според която Путин споделил на ухо с турския си домакин, че му е писнало от българите. Колкото повече си мисля за това, толкова повече съм уверен, че няма как Путин да използва точно този начин да унижава България- има си безброй други канали ( не е само пресъхналия на чертожната дъска южен канал).

Истината е, че на развитата част от света й писна от лакомията на Путин за господство и от манията му за необосновано величие. Тя не може да се насити на резервираното за него от години първо място по влияние в световните класации, отчитащи съсредоточаването на власт в едни ръце в Русия като уникално „постижение” на този автократ, поласкан от зле прикритата подигравка да бъде сочен именно като такъв в списанията „Форбс”, „Тайм” и т.н..

Подстрекаването на руснаците да мразят България обаче далеч не е толкова перверзна заплаха, колкото подстрекаването на русофилите в България все повече да обичат Путин като защитник на българите, онеправдани от шанса да работят и живеят на запад вместо да реализират своето пословично трудолюбие в Сибир с неговите несметни (природни) богатства. Що гора за сечене има там, но пустият европейски колониализъм е подгонил българите да вървят против волята им право в пренаселената Холандия ( където живее от години дъщерята на Путин).

А колко просто можеше да се реши този въпрос на базата на богатия съветски опит по депортиране на цели народи, включително на всички българи от Крим ( предишният път, по съветско време, не тази година)!

Можеше просъветските септемврийски сборища край язовира (Копърка ли беше, как му викаха), на които докарват с автобуси от цяла България дор 20 000 доброволци, направо да ги извозват от този сборен пункт за Сибир. За десетина години, откакто се преброяват край язовира, досега да бяха формирали един голяяям заселнически лагер ( ограден с бодлива тел, зли кучета и картечари срещу тълпите от желаещи да се присъединят към лагера недостойни за тази чест българи). По този начин най-богатата на ресурси държава би могла да им осигури високия си жизнен стандарт, а пък останалите в България глупаци да си пъшкат под европейското иго.

 

Нима нямаше да е справедливо и мъдро решението за добрите българи, които по традиция защитават СССР и Русия от България, да бъдат осигурени руски траншеи с газ, а недостойните българи да си страдат тук с европейски траншове?

 

Акъл се иска обаче за това, само с АК ( автомат калашников) до главата не става.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване