12/11/14 21:16
(http://ivo.bg/)

Руските позлатени рибки се щурат тревожно в българския акваруим

 

OFFnews съобщава:

Издателят на вестник “Дума” Николай Малинов е бил освободен от поста заместник-председател на Столичната организация на БСП, без председателят й Калоян Паргов да му каже. За уволнението си Малинов разбрал от трети лица, пише вестник “Дума” в утрешния си брой.

Емблематичният ляв журналист на “Дума” и кандидат за депутат от БСП Александър Симов е публикувал изключително остър редакционен коментар по случая със заглавие “Млади жалки апаратчици”. препечатваме го дословно.

Още един партиен рекорд бе записан в БСП. На пленум на ръководството на столичните социалисти издателят на ДУМА Николай Малинов бе освободен от поста заместник-председател, но без лидерът на БСП-София Калоян Паргов да го потърси да говори с него, без да бъде уведомен, а се налага дори да научи за решението от трети лица. Това издава не само нездрав, а изключително апаратен климат.

Случката показва очевиден управленски дефект. Как е възможно един човек да бъде сменен, без да бъде уведомен за това? Дори и след като решението е взето. Това навява лоши исторически аналогии, защото, доколкото знаем, подобно нещо и Вълко Червенков не си е позволявал.

 

Ivo.bg допълва:

 

Малко фактология за размисъл преди коментара.

Малинов се прочу, дори и в чужбина, когато от екрана на БНТ поздрави славяните и православните ( от позицията на самозван техен говорител) с победата на Путин след анексирането на Крим от Русия.

 

Тази победа беше началото на края на Путин като властник на най-голямата по територия в света държава, но Малинов няма как да го знае- той борави с категориите на вярата ( в добрия диктатор).

 

Малинов е и шеф на „Движение русофили” в БСП.

Симов пък, понеже беше малко да има такава демонстративно пропутинска канава в партията, създаде неотдавна още една дублираща структура ,Обединение на русофилите в БСП.

Преди това ( а може би и едновременно?) Симов е активист на младежката организация на „Движение русофили”, оглавявана на по-ранен етап от антишистовия набеден „революционер” Ангел Славчев, пристанал на корпоративния журналист Бареков като негова дясна ръка с леви убеждения в „България без цензура”, но изтеглен от обкръжението му по-късно с голям скандал, отразен в телевизиите у нас шумно ( в полза на др. Ангел Славчев).

Междувременно Малинов млъкна като рупор на славянско-православната победа в Крим, където Путин си изкопа политическия гроб. На сцената беше изтикано протежето му Симов- дважды кандидат за депутат, пратен да пише сълзливи текстове за триумфа на Путин в Крим, а след това и в Донбас.

 

В Крим Путин се окопава и нищо триумфално вече не се дочува от територията на тази вероломна окупация. Но в Донбас Путин май се готви да се предаде „почетно”. Индикациите са много.

Ще си позволя само да прогнозирам в краткосрочен план победа на Украйна в тази война, за която почти единодушно целият коментаторски свят прогнозираше неизбежна руска победа.

Срещу съветския комунизъм има две упорити въоръжени движения в Европа до средата на 50-те години: на Горяните в България и на украинските националисти, които, за разлика от унищожените до крак български Горяни , възкръснаха патриотично благодарение на тъпата политика на Путин да притиска Украйна за пореден път от великоруски позиции.

 

Човек трябва да е малоумен, Малинов или Симов, за си въобразява, че победеният от (почти) първобитнообщинния патриотизъм на афганистанците съветски колониализъм няма да има същата съдба в днешна Украйна, където милиони украинци са не по-малко готови да умрат за родината си, но да не допуснат тя да бъде покорена от най-лакомата за територии империя в човешката история, на която една шеста от земята не й стига.

Победата на Украйна, в която не се съмнявам, означава само, че в Русия пак ще има голям бунт, наричан обикновено „революция”.

Това се  случва там след всяко поражение на войнстващия руски шовинизъм. „Най-пресните” примери са три:

  1. Метежът през 1905 г. след пораженията на Русия във войната срещу Япония, смятана от надменната евразийска империя за „слаба ракия”.
  2. Болшевишкото взривяване не Русия след руското поражение в Първата световна война, загубена с решаващата намеса на германския агент Владимир Илич Ленин, купен от германското разузнаване с доста злато.
  3. Третият пореден пример е разпадането на СССР след поражението в Афганистан.

Какво ще стане след неизбежния крах на руската авантюра в Украйна, никой не знае. Но българските путинисти явно са превъзбудени като златни рибки в японски аквариум, които се мятат преди земетресение и служат като аларма за хората.

Нали затова си ги отглеждаме другарите русофили – да ни предупреждават. Само трябва да ги наблюдаваме и да разчитаме бурните им реакции на катаклизмите, идващи от северна посока.

Впрочем, според меродавни източници, руски собственици масово и панически продават имотите си по българското Черноморие още преди Путин да обяви България за най-страховития враг на своята империя от турския пиедестал на 1 декември.

Нали ви казвам, наблюдавайте дребните риби и ще ви стане ясно, че акулите са разтревожени.

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване