12/14/14 12:03
(http://ivo.bg/)

А можеха с линейките да прегазят конкуренцията и да спечелят изборите!

Вече има реален ефект от „реформата” циганите да бъдат заплашвани с лишаване от медицинско обслужване- има сигнали от страната за отказ от изпращане на линейки на адреси в цигански махали след министерското окуражаване и масовия възторг от него.

 

На простите, глупавите, необразованите сънародници и читатели не дължа (поредно) обяснение защо расисткият изблик на министъра на здравеопазването е вреден за всички, включително и за онези, които не съзнават неизбежния рикошет.

 

Но на онези, които не са никак прости, а напротив, се налага още веднъж да кажа нещо- този път конспективно, защото явно не помагат публицистичните ми опити да посоча абсурда темата да се измества на плоскостта на „за” и „против” това да бъдат бити лекарите.

 

Никакви обиди и витиевати цинични заплахи ( придружени най-често със сексуален примитивизъм), с каквито тези дни ме заливат в блога ми озверели расисти, не могат да ме засегнат. Но повтарящият се призив да съм застанел на страна на лекарите е наистина удивителен пример за това как явно нормални хора не желаят да схванат нещо толкова просто: дори и циганите искат защита на държавата срещу собствените им душмани от същия етнически произход и въпросът изобщо не стои „за” или „против” побоя над лекари.

 

Явно ще трябва да кажа няколко неща в най—сгъстени краски, защото нямам намерение да отговарям лично на всеки желаещ да се прави, че не е разбрал същността на проблема:

 

-Министър Москов направи нещо, което от „възродителния процес” насам не си беше позволил до днес нито един представител на властта на толкова високо място, подбуждайки към етнически омраза ( както и да го замаза). Имал съм същата позиция срещу „възродителния процес” и тогава, когато това не беше много обичайно, меко казано. Нямам причина днес да се крия само , за да не се „цепя от колектива” и не ми пука, че не съм с болшинството.

 

-Едно е Сидеров да врещи по митинги подобни неща, с пълното съзнание, че няма да му се наложи да осъществява идеите си във властта, друго е тези идеи да прозвучат като министерска заплаха.

 

  • Гласувахте за Москов, а получихте Сидеров на квадрат.

 

  • Ако Москов беше формулирал мислите си по този начин преди изборите днес щяхме да имаме друга България с друга подредба във властта: РБ щеше да е с преднина пред ГЕРБ с антициганските гласове, засмукани от ГЕРБ,БСП, цензурата, АБВ, Атака и ПФ. Малките партии нямаше да минат бариерата на парламента и щяха завистливо да гледат на премиера Москов като на свой вероломен конкурент.
  • Жозеф Доул щеше да дойде в София да каже, че ГЕРБ (които мълчат в момента и оставят злорадо РБ да се излага пред ЕНП) не бива да се коалират с расистки проявени партии.
  • В перспектива изявата на Москов не просто бетонира монопола на ДПС сред ромските гласоподаватели, но следващият път ще ги направи вкупом безплатни, доброволни, а не платени бенефициенти на тази партия, която има шансовете да превземе върха на класациите на бъдещите избори и да спести доста пари при това.

 

Нещо лично до всички, които ме „заплашват”, че нямало повече да четат моите статии, че били разочаровани от мен, че съм бил паднал ниско, че най-вече трябвало да защитавам лекарите (твърдят го вкл. някои, защото са лекари, защото са от лекарско семейство и т.н.- сякаш това има нещо общо с темата за езика на омразата и етническото противопоставяне): време е да разберете, че не сте попаднали на правилното място и правилния човек, който не се бори нито за популярност, нито за аплодисменти- особено от страна на хора, които не желаят да погледнат на проблема като хора, а от партийна трибуна или расово извисен ( в очите им) пиедестал.

 

Не си губете времето със скромната ми личност и скромния ми блог- я какви велики дела ви обединяват, радвайте се и се прегръщайте ( с Атака, ПФ и т.н.).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване