12/20/14 10:34
(http://ivo.bg/)

Петата колона вие на умряло-иска ми смъртта

Не искам да занимавам читателите си със себе си ( а и вие сте свободни да не се занимавате с четене на този текст), но май на доста „хора” им се занимава с моята скромна персона. Само на прокуратурата не й се занимава с онези, които за пореден път публично ме заплашват със смърт заради журналистическата ми работа.

 

Но защо да се чудим, след като е възможно бившият съветник на диктатора Живков да обикаля безнаказано медиите с „шеговити” препоръки България да се „оправи” чрез масово бесене по негови указания. Както в това интервю за Faktor.bg от 20 март 2013 г. (което не е единственото му документирано публично подстрекаване от този род):

Faktor.bg : Бяхте последният съветник на Тодор Живков, в такава объркана ситуация, той как би реагирал?

„- Никак! Няма я Съветската армия, за да проведе реформи.  Трябва ни сериозен деснофлангови партньор и аз затова много често иронично се шегувам, че трябва да дойде валията на Одрин, да стане генерал- губернатор на България. Да върнат турските закони и смъртното наказание. На кестените по “Руски” да увиснат стотина души и България ще си стане тиха и мирна държава.”

 

Същият нарушител на конституцията обаче нарича моя милост изрод в националния телевизионен ефир, слагайки ми за по-убедително в устата лъжата „оплюване на дечица”, надградена с наглата измислица, че съм бил на(д)граден с орден от ДС ( отровен подарък от един шеф на днешна комунистическа партия за консумация на десничарите, за които съм мръсно ченге и долен комунист).

На едни не им дава мира моята дейност срещу символиката на окупационната армия, спомената със садистична носталгична въздишка от Чакъров. Ненавиждат ме заради настоящата ми дейност срещу метастазите на комунизма и съветския колониализъм (продължаваща четвърт век). За други, пребиваващи уж на отсрещния политически бряг, съм непоносим с миналото си преди този четвърт век. А вкупом и едните и другите полудяха от персонализираната си омраза към моя скромност заради това, че съм срещу подстрекаването на расистката омраза в България.

 

Ефектът от това е, че по улиците откровено ме псуват на майка и отново ми храчат в краката като през 90-те години на миналия век, когато човекоподобните от ляво- десния „симбиоз” ме разпознаваха през перископа на своя фанатизъм като няколко неща едновременно: като предател на комунизма, като настоящ комунист, антикомунист, американски слуга, съветски шпионин, светски възпитаник, съветски невъзпитаник и т.н.

 

В интернет днес ритуално ме бесят и набиват на кол човекоподобните, които ми правеха чучело и го замеряха с камъни и яйца пред съветското монументално плашило, стърчащо в центъра на София като бостанско страшилище за примирените българските гълъбчета с и без това прекършени крила и сведени главички пред оръжието на съветския колониализъм.

 

Борисофилите, които са част от тази компания ( та нали лично техният кумир ме обозначи като „идиот” пред цяла България в едно телевизионно интервю), се „задоволяват” само да ме ругаят по улиците. Някои познати измежду тях не ми говорят, а само ме гледат „страшно”. Непознати ме атакуват „хитроумно”- една борисофилка наскоро ме спря да ми съобщи лъжата, че тези дни от телевизията(?!) била научила ( най-после!) за мръсното ми минало и била отвратена от мен.

 

Ще рече някой: „много фронтове си отворил”! Че какво толкова правя? Боря се в лично качество с петата колона- нали я няма уж, както твърдят засегнатите от моята дейност? От какво се засягат, щом самите твърдят, че пета колона няма? Нима една стрела може да нарани нищото, несъществуващата , според тях, пета колона?

Пиша си статиите и книгите без да се натрапвам. Не пускам принтирани свои статии и книги по пощенските кутии. Нито съм на заплата някъде, нито съм в задължителната програма на когото и да било, въоръжен с дистанционно управление пред телевизията. От вестниците в България отсъствам, цитират ме само нейде надалеч Би Би Си, „Ню Йорк таймс” или в лондонския „Файненшъл таймс”. Странно, нюйоркчани и лондончани не истерясват от този факт, както някои софиянци и подобните им селяндури.

 

Няма ме препечатан и в сайтовете, с които иначе живея виртуално в нещо като паралелно съгласие в оценките за света, като „Медиапул” и(ли) „Дневник”, с което те колегиално допринасят за ограничаването на помията, която се лее върху името ми по форумите в интернет. Е, някои други сайтове ми желаят злото и ме ползват като автор, но толкова непоносимо ли е това за несъществуващата пета колона, че чак да ми произнася смъртни присъди?

 

За отбелязване е, че медийните босове са на моя страна- или не ме канят на работа или ми правят неприлични предложения, знаейки, че няма как да ги приема. Съчувстват ми и полагат усилия да не ме популяризират. П(р)оявите ми се ограничават предимно във вероломната Нова телевизия, която от няколко години разваля единодушието в това отношение, допускайки да бъда показван в няколко предавания. Напоследък и в БТВ ме пускат по пързалката на екранната известност, но „чат –пат”, идвам им май малко чепат…

 

Така че телевизионните ми п(р)ояви са сведени са до възможния санитарен минимум, за да не се дразни петата колона. Което се прави в мой личен интерес, от загриженост да си нямам (още) проблеми с разпознаването по улиците и със заплахите със смърт в интернет.

 

БНТ, както подобава чувствителността на една обществена телевизия, се отнася с много голямо разбиране – напълно ме изключи от своята публицистика вече втора година ( по изключение от това изключване ме поканиха да се покажа в рубриката им за култура, за да ме пришият към битката си срещу Слави Бинев).

На 12 ноември по програма „Хоризонт” на БНР, където от доста години съм табу, ми „пуснаха гювеч” за няколко минути с телефонно интервю, но след бурната ми реакция срещу опита да ми внушават въздържание от темата за вредата от Георги Първанов, вероятно няма да допуснат отново грешката да ми разрешават микрофон.

Колегите доброто ми желаят като гледат как ”хората” ме лаят! За мое добро гледат много да не ме гледат „хората”. Грижат се да не бъда линчуван ( освен вербално, засега). И аз правя каквото мога- сгушил съм се в интернет с по няколко статийки на ден и никого не карам с бухалки и подкупи да ме чете.И пак да кажа: статийките ми би трябвало да са напълно безобидни, след като са адресирани срещу несъществуващата пета колона. Обаче тя се обижда и се издава, като се обажда.

 

петък, 19 декември 2014 г.

Другарите рублофили чистосърдечно призовават за убиването на един човек – на Иво Инджев!

Автор: Ангел Грънчаров

Ето на това място е сложена тази снимка с фалшифицираното, лъжливото “изказване” на Иво Инджев, но аз я турям тук за да видите коментарите под нея, които са интересни за… прокуратурата! Другарите рублофили призовават директно за убиването на един човек, който не мисли като тях! (Призовават за обесването му, даже за набиването му на кол! Да не говорим за другите тъй пищни обиди!) Това нещо е подсъдно, а тия хора стоят с имената си там… не, прочетете какво казват тия тия така искрени “православни” души, които в името на кагебисткото “православие” са способни да убиват! На мен ми е много интересно дали и някой прокурор няма да се зачете в тия човеконенавистнически словоизлияния…
ПОСТСКРИПТУМ: Във връзка с горното написах следното съобщение до самия г-н Инджев:
Здравей, Иво,
Не зная дали влизаш във фейсбук, но ето какво намерих за теб там, не зная дали си го виждал; позволих си да публикувам информация за него в блога си с надежда да се разбере от повече хора (пък защо не и от прокурори?!) какви неща стават в свидната ни родина, да се разбере също на какво са способни наште рублофили; ето: Другарите рублофили чистосърдечно призовават за убиването на един човек – на Иво Инджев!
Бъди здрав!
С поздрав: Ангел Грънчаров
Р.S. Благодаря, Ангеле, наистина не влизам във фейсбук. Стига ми тая награда, че трябва да газя в калта, която ме залива  в собствения ми блог.
Поздрави,
Иво

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване