12/20/14 16:47
(http://ivo.bg/)

Петата колона пирува в България със съветски маршове

Коледните фирмени партита започнаха и загърмяха отново в най-луксозните български барове …съветски маршове!

 

Мислите, че се шегувам? Нищо подобно. Част от корумпирането на Задунайска България става по линия на руската култура, включително в най-бруталния й чисто съветски пропаганден вариант.

 

Който не вярва, може да попита познатите си в артистичните среди, които глезят по поръчка днешните български богаташи. От повече от две петилетки насам съветско-руския репертоар е станал не само задължителна, но и най-доходоносната част от песнопойката на българските музиканти по барове и ресторанти

 

 

Крепителите на петата колона в България, като шефът на „Лукойл” в България Валентин Златев, са известни с тлъстите бакшиши за изпълнителите, които запяват на руски език, включително съветски репертоар, щом се появят богаташите в съответния пиано бар.

 

 

Сред големите ценители на съветските военни маршове са например собствениците на черноморския ни туристически комплекс „Марина” на Свети Влас братя Диневи- по малкият от тях обикновено взима микрофона и пее с музикантите ( или вместо тях, особено ако не познават добре оригинала). Това са същите братя, които си измислиха конкурс за журналисти, на които раздават парични награди от името на жури, съставено от известни българи- за по-унизително карат тези авторитети да слизат от яхта на брега като част от парвенюшката церемония, в която се съгласяват да играят ролята на шутове.

 

Миналата седмица в луксозния хотелски комплекс „Макси” на столичния булевард „Симеоновско шосе” със съветски маршове „на макс” са се развихрили руските собственици на веригата аптеки „Медея Фармако груп”. Пълна програма: от „Ставай страна огромная”, до каквото още се сетите от времето на съветската класика е озвучавала фирменото тържество сред трапези с опашки от лангусти и други щедри подаръци от собствениците на 11 аптеки в София.

ОТ САЙТА НА АПТЕКИ МЕДЕЯ:

 

Константин Андреев е собственик на верига аптеки „Медея”.

 

 

Алексей Андреев е вторият човек, който стои зад аптеки Медея. Романтизмът, смелостта и начинът, по който отстоява идеалите си, са типични за всеки млад човек. На 24 години той впечатлява със отговорно отношение, категорични убеждения и ненадминат успех като собственик на една от най–големите вериги аптеки в София – Медея.

 

Цели 6 тоста за великия Путин ( със съответните прославящи квалификации) били обявени помпозно, а поканените български служители на фирмата били развличани с подигравателни скечове срещу …Ангела Меркел, ( специално написани по актуалния повод- нали Меркел вече не е приятел на Путин!), изиграни от един от най-известните от телевизионния екран български актьори. Не му съобщавам името, защото той с нищо не е повече виновен от споменатото горе жури, хонорувано от Диневи, нито от подкупваните от тях български журналисти или от знайните и незнайни музиканти и певци, пазарувани в България за развлечение на босовете на петата колона в България, които си маркират територията чрез препикаване.

 

На сценаристите на това позорище препоръчвам да (пре)прочетат Ремарк и сцената с дебеланата       в кръчмата, която вади пирони със задника си. Давам им идея за следващия път, защото простащината отдавна е описана в литературата- включително по отношение на онази следвоенна Германия в навечерието на националсоциализма, на която днес напомня Русия в началото на края на режима на Путин.

 

Така че, когато чуете за великата руска култура и нейното фундаментално значение за България днес, да знаете, че ви казват истината в очите с господарска откровеност. Униформената „култура”, за която пиша тук, наистина е превзела фундаментално високо квалифицирания български персонал по обслужване на персоналните прищевки на руските началници на българските трудещи се.

 

И вие ми казвате, че чалгата била най-лошото нещо, което се е случило на българската култура, макар тя да идва отвътре на желаещите да мятат кючеци? Ако вярвате в тази класация, значи сте изостанали с информацията и нищо не знаете за шумната проява руски пари, които разиграват България точно като онова „мече на верига”, за което толкова поетично говореше с тигров огън в очите Путин на своята годишна пресконференция.

 

Русия може да не е „мече на верига” ( защото е доста свирепа мечка с ядрени нокти и с апетит за нови и нови територии), но България определено е „танцуваща” мечка на руска каишка, макар тази проява на жестокост да е формално забранена по европейските стандарти.

 

 

Както знаем, който плаща, той поръчва музиката. Може в началото на т.н. преход това да бяха мутрите, наложили чалгата, но от доста време насам те са изместени (и ) в тази роля от руския корумпиращ капитал. В сравнение с него мутрите са мили родни преходни муцунки по своето значение за съдбините на България.

P.S.В публикация на в. “Капитал” за най-големите вериги аптеки в България Медея е определена като най-бързо растящата, но руският собственик Андрей Андреев ( който отказал да коментира стартовия капитал на фирмата) е единственият без снимка сред съзвездието от водещи аптекари в страната, представени в публикацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване