12/23/14 21:37
(http://ivo.bg/)

Хората на Путин и на Бойко планират обща (право)славна акция в София

 

Запознайте се с представителна извадка на елита на петата колона на Путин в България

 

Нейният виден пълномощник Любомир Коларов, строител на нови и нови паметници в прослава на Русия и претендент за реставратор на съветската окупационна символика по нашите земи, кани с електронно писмо важни фигури по списък, какъвто досега не сте виждали, ако не сте част от съзаклятието.

 

От поканените се иска да участват като български авторитети в обща акция с ГЕРБ чрез гербаджийската Столична община на 4 януари 2015 г. в София.

 

Правоверният комунист Коларов днес е православен „водач”: кани на литийно православно шествие православните в прослава на опорните точки на вековната руската пропаганда, която е обсебила православието като своя евроазиатска идеология за борба срещу всичко западно, вкл. и срещу свързаната със Запада с международни договори днешна България, управлявана от граждани, провъзгласили се за европейско развитие на нашата страна.

 

Да напомням ли, че самият Александър Невски е руски пълководец, канонизиран като светец в Русия заради подвизите му срещу западните християни с подкрепата на азиатските пълчища от Златната орда, чиито роднини по-късно заличават България от европейската карта за 5 века?

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА,

СОФИЙСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ,

     Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”,

Фондация „Героите на България”

 

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА –  

кмет на София

 

ВИ КАНИ НА

4 януари 2015 г. (неделя) на

 

ТЪРЖЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ

по случай

 

137 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СОФИЯ

Програма:

10:00 ч. Благодарствен молебен в храм “Света Неделя”

10:30 ч. Литийно шествие

11:00 ч. Поднасяне цветя и венци на признателност пред паметниците на ген. Гурко и Цар Освободител

11:30 ч. Литературно-музикална програма и поднасяне на венци пред Паметника на Българския опълченец.

 

Ето част от адресатите на поканата, изпратена от rusiaalnevski@abv.bg:

Subject: 4 януари – Освобождението на София
Date: Tue, 23 Dec 2014
From: Sofiisko sdrujenie AL. NEVSKI <rusiaalnevski@abv.bg>
To:  
CC:  

 

( електронните адреси са много повече):

 

-Историците от върха на посткомунистическа пирамида на науката, обслужваща проруската пропаганда, като светилата Георги Марков и Андрей Пантев

 

-Дежурният по тържествени трибуни от времето на президента Първанов, писателят Антон Дончев (дежурен агитатор за избирането и преизбирането на същия)

 

-Еднакво любимият на Бойко Борисов и на червените му съзаклятници приватизатор на активите на комунистическите Трудови войски, строител на всичко, което си поиска в съвременна България, олигархът Симеон Пашов ( бос на Главболгарстрой- глав булгар на новия строй!)

 

-Нешка Робева ( напоследък беше пропаганден таран на Бареков)

 

-Путинофилската млада надежда на модната руска дясна ( доколкото Путин не е ляв) пропаганда Александър Симов ( бивш американофил)

 

-Антон Кутев, активен борец против европейска България, герой от антибългарския филм на руския българофоб Мамонтов „Българска чушка”

 

И още доста други, като шефът на Лукойл за България Валентин Златев, който по право оглавява списъка.

Обърнете внимание на интересния „симбиоз” ( както се изразяваше др. Станишев в ролята на български премиер с руски акцент), според който Л. Коларов е председател едновременно на „Героите на България” и на Софийското сдружение приятелите на Русия. Така и се подписва под поканата си:

 

“С уважение,

Л. Коларов

Председател на Фондация „Героите на България“

и на Софийско сдружение на приятелите на Русия

„Александър Невски“

 

Приятелите на Русия наскоро гласуваха под дулата на руските оръжия в Крим за присъединяването на полуострова към Русия, след като руски войски осигуриха планирания изборен успех.

 

На Балканския полуостров приятелите на Русия също не са малко. Хубаво е да се знае какво целят „приятелите на Русия” , които се правят на „герои на България”.

 

Ако приятелите на Путин се чудят откъде техен враг разполага с тайната им електронна кореспонденция, нека знаят, че все пак в България има преди всичко приятели на България- дори и сред получателите на поканите от списъка на доверителна им кореспонденция.

 

Препоръчвам им да си спомнят, че най-важният русофил в Българската история, патриархът на българската литература Иван Вазов, намира сили да се пребори с русофилската си болест и да напише „Аз съм българче” през юни 1913 година, когато България е покрусена на колене в Междусъюзническата война, оркестрирана срещу България от Русия. След 3 години Вазов вече откровено и на висок глас сочи Русия като враг, който нахлува в България през есента на 1916 година, препоръчвайки в стихотворението си „На руските воини” първо да освободят собствените си роби, преди да претендират да „освобождават” България..

 

Написах в книгата си „Течна дружба”, че Вазов е посветил българофилското си стихотворение „Аз съм българче” на отчаяните от националната катастрофа през лятото на 1913 г. българи именно като морален стимул, от който те са имали нужда в разгара на руската българофобия, достигнала тогава своя отмъстителен апогей срещу българското свободолюбие, т.е. срещу българското опълчение против опитите на Русия до пороби освободената от нея България.

 

Историците ще поискат от мен доказателства за тази недоказана с документи хипотеза. Но като гледате историците- русофили от поверителните списъци на петата колона, на кого избирате да вярвате? На гражданите академици, закичвани с руски ордени от Путин, като Георги Марков, който повтаря в транс, че било едно и също да сме били зависими от СССР и да сме съюзници днес в НАТО и ЕС ?

 

Нека никой не се чуди. И днес има българи, които в труден момент избират България пред опасността от руския натиск. Великият Вазов ни е завещал и тази традиция за ужас на руските хищници, наметнати с български кожи, гравирани луксозно с надписи „героите на България”.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване