01/20/15 19:54
(http://ivo.bg/)

И в Москва “оскверниха” МОЧА ( Мавзолея на Основателя на Червената Антирусия)

Руски артисти “гонят дявола” от мавзолея на Ленин
( Kafene.net)


Двама руски артисти бяха арестувани за това, че са полели със светена вода мавзолея на Владимир Илич Ленин и са викали “Стани и се махни”.

Видеозапис на инцидента на Червния площад в Москва показва двамата мъже, които преминават през загражденията и заливат с вода стената на мавзолея.

Секунди по-късно полицията се намесва и отвежда двамата до паркирана наблизо кола.

Двамата мъже бяха идентифицирани като Олег Басов и Евгений Авилов – членове на артистична група, наречена “Син конник”.

Групата е нарекла представлението си “Прогонване на дявола от мавзолея”.

Артистите заявиха за руски сайт, че това е опит да бъде освободена Русия от съветското минало, което според тях започва да се налага над настоящето.

Ирина Думицкая от групата “Син конник” каза за Франс прес, че целта е “да бъде разрушен митът, че Ленин е вечно жив, чрез опит той да бъде възкресен като Лазар”.

Православните християни в Русия отбелязват в понеделник празника Кръщение Господне, когато Исус е бил покръстен в река Йордан от Йоан Кръстител.

Групата е известна със скандални представления, като през ноември м. г. в Санкт Петербург показа мъж във военна униформа, който е клекнал върху украинското знаме и мие лицето си с кръв.

Балсамираното тяло на Владимир Ленин е изложено в мавзолея на Червения площад от над 90 години, след като лидерът на болшевишката рволюция почина през 1924 година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване