02/25/15 10:08
(http://eneya.wordpress.com/)

Пролетно почистване

Писането е навик… макар да можем да го сравним с колелото, веднъж научен, никога не забравяш, то е умение и навик, които ако не се поддържат… биват лесно изтиквани на заден фон. През последните години текстовете, които съм писала и имала желание да дискутирам са стигали сам до ниво draft, което на свой ред задръсти и намали до нула продуктивността ми из блога, с много редки, много случайни изключения.

Забързаното ежедневие много често ме кара да отлагам за после. После ще прочета това (favorites/to read later), после ще погледна онова, после ще обмисля повече тази тема, после ще видя как мога да разреша някакъв проблем, после, после, после… превръщайки дните в стимул/реакция, където спирането, погледа назад и анализирането, разбирането на това какво се е случило и как ми е повлияло, остава завинаги „после“, един отложен завинаги момент за бъдещето, който никога не идва.

Като опит за разрешаване на проблема, ще се опитам да си изчистя съзнанието… и публикациите изоставени на степен „чернова“ и планирам да ги публикувам всичките, всеки ден, по една публикация докато не приключат. Фактът, че това са текстове буквално трупани вече няколко години, е причината да бъдат доста несвързани и случайни, надявам се хаотичността им ще бъде извинена, почти всички са в отговор или контекст на някакво събитие, вече безвъзратно останало в миналото, но все пак повлияло ми, директно или не.

Разбира се, много често хаосът стимулира творческия процес, ала понякога затрупва и да видим дали ще успея да се изровя. :)

Колкото повече се задръстваме, толкова по-трудно става подребата, защото докато в началото са едно, две, с течение на времето изведнъж се оказва, че има лавина, която ме очаква зад затворената врата… и нито мога да продължа напред, защото ме затиска, нито мога да го разчистя, защото количеството време и енергия, които трябва да се вложат, нарастват правопропорционално с отминаващото време. Затова, хващам клавиатурата и… лека, полека, ще се ровим. :) Някъде тук има ценен урок ала „не оставяй днешната работа за утре“, макар че аз лично по-скоро предпочитам да се фокусирам над „ок, оставили сме я, кои са практиките, които най-лесно ще ни помогнат СЛЕД това да се върнем обратно в релси?“.


Filed under: аз/Еneya, ъпдейти Tagged: писане, ъпдейт
Публикувана на 02/25/15 10:08 https://eneya.wordpress.com/2015/02/25/unclutter/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване