03/04/15 08:02
(http://eneya.wordpress.com/)

Хапване UK – 11

(Този текст е от 30.04.2010г.)

Готвенето е единствената смислена опция в Англия. Храненето навън е прекалено скъпо, а възможностите за балансирана диета са страхотни при готвене, заради достъпността на евтина и качествена храна в магазините (месо, зеленчуци, плодове, млечни продукти и пр.). Общо взето всичко, което не е Tesco е разумно място за пазар. Дебненето на промоции също улеснява, но дори ако нямате времето, често петъците много неща са продават далеч по-евтино и дава възмжност да се купи храна и да се сготви/складира през уикенда за следващата седмица. Разнообразието също е голямо, а ако живеете в по-малък град достъпа до farmer’s market, който се сформира уикенда, може да даде възможност за поглезване или разнообразие и то без преразход. Има гоямо разнообразие вериги супермаркети, както по-големи, така и по-малки, в зависимост от количеството пари, които се готови да отделите за храна.

Избягвайте нарязаните хлябове, по-добре инвестирайте пари в пекарничка, отколкото да си причинявате съмнителните материали, които минават за хляб, а ако можете, просто купувайте прясно изпечен хляб. Възможностите за разнообразна диета не са малки, едни от най-вкусните ресторанти, на които съм попадала беше вегетариански, който имаше разкошно балансирано меню и беше достатъчно евтино, за да има смисъл и ми даде множество идеи. Ако сте в Англия, за да учите, определено е добре да обърнете внимание на количеството и качеството на храната, която консумирате, защото ми направи впечатление рязкото качване на килограми на различни мои колеги, в зависимост от магазините, от които пазаруваха.

Яденето навън е рисково, защото заведенията за бързо хранене са изключително евтини, но и ужасяващо вредни, храната е буквално подобна на картон. Проблемът е, че като разход е минимален и лесно може да се създаде навик да се консумира, вместо да се инвестира време в готвене, но реално в такава диета има само негативи. Седнах веднъж в McDonalds… не е преживяване, което препоръчвам на когото и да е.Имайте едно наум с печките в общежития, склонни са към самозапалване.


Filed under: образование в UK Tagged: хранене в UK
Публикувана на 03/04/15 08:02 https://eneya.wordpress.com/2015/03/04/munch-uk-10/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване