03/25/15 09:58
(http://psabev.blogspot.com/)

Салата „К“

Кръстих тази салата с необичайното „К“, защото основните продукти в нея започват с тази буква (кус-кус, краставичка, кашу, карфиол, а основните подправки са къри и куркума). Стори ми се интересно и скоро ще изпробвам и с други букви от азбуката. Например салата „С“, със спанак, сирене, сусам, или салата „М“ с манго, моцарела, моркови и т.н. По същия начин защо да не пробваме и основни ястия или десерти.

image1

Ето ги и необходимите продукти:
1 пълна чаша кус-кус
1 краставица
1/3 ч.ч. печено кашу
1 глава карфиол
300 гр. брюкселско зеле (по желание)
1/3 ч.ч. изсушени червени боровинки
къри, , куркума, черен пипер, сол
2 с.л. зехтин
1 лимон
За соса:
200 мл. йогурт
лимонов сок
къри

Начин на приготвяне:
Запичаме за 20-30 мин. на 200 градуса карфиола и брюкселското зеле в тавичка с хартия за печене. Овкусяваме ги преди това със сол, зехтин и черен пипер.
Сваряваме бульон с около 500 мл. вода, зехтин и къри на вкус. След като заври добавяме кус-куса, изключваме котлона и оставаме кус-куса под похлупак около 5 мин. да поеме целия бульон и да се получи еднородна нетечна смес.
В голяма купа нарязваме краставичката на ивички (приблизително с размера на карфиола), накълцаното кашу и червените боровинки.
След като изстинат карфиола, брюкселското зеле и кус-куса ги добавяме в купата при останалите продукти, като добавяме сол, пипер и настъргана лимонова кора.

image2Правим сос от йогурт, лимонов сок и къри и го добавяме вътре в салатата.
Лимонът много добре обогатява вкуса на всички съставки и най-вече на леко лютото къри. Надявам се това предложение да ви хареса!

image3

Приятен апетит!

Публикувана на 03/25/15 09:58 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/soBByT6TC8I/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване