07/17/15 05:30
(http://vasvalch.com/)

Продуктивен петък: Inoreader

inoreader

Този пост престоя като чернова в продължение на 2 седмици и силно се надявам да ви заслужава – т.е. да съм направила по-скоро блог-вино отколкото блог-вкиснало-мляко. Причината да се заседя толкова точно на това попълнение в арсенала на Продуктивен петък е че инструментът е всеобхватен, а ежедневната ми работа с него ме е научила на много полезни трикове.

Тези, които някога са ползвали Google Reader, с ужас помнят юни 2013 година, когато обичаният четец се спомина. Е, не мога да се определя като RSS-хипстър и не съм ползвала много от функциите на Google Reader, но бях в доста съществен ужас от промяната. Но сега имам доста по-добро решение – Inoreader. Имайте предвид, че работя за платформата (да, зад нея стои изцяло български екип) и съм в известна степен пристрастна, а и съм имала доста повече време да разуча възможностите й. И все пак отговорно заявявам: това е най-функционалният четец, който ще намерите в момента.

Защо Inoreader?

Основният плюс на Inoreader са множеството функционалности и интеграции, които правят живота ви по-лесен. Директно можете да го свържете с Pocket и Evernote, да го интегрирате с Twitter, Facebook и други социални инструменти. На всичкото отгоре, определението “четец на съдържание” е съвсем на място – Inoreader минава далеч отвъд стандартното ползване на RSS за следене на блогове и новинарски сайтове и може да се ползва за резултати от Twitter търсения, следене на Facebook страници (особен плюс за тези, на които им писва News Feed автоматично да минава на Top Stories от съзнателно зададения Most Recent), Google+ профили, YouTube канали… А допълнително, възможността за мониторинг на ключови думи си е мечта за маркетолози, които търсят всякакви начини да следят споменавания на марката си.

Inoreader функционира по Freemium модел, но вместо да крие изцяло функционалности зад paywall, позволява на безплатните акаунти поне 1 употреба на високия клас функционалности – далеч по-удобно, за да прецените дали ви трябва още или не. Ако отговорът е “Да”, налични са няколко нива на платени акаунти, от които обърнете внимание на Plus за $29.99/година и Professional за $49.99/година.

И последно, автоматиката в Inoreader е особено полезна – можете да ползвате правила, за да тагвате, маркирате като прочетени, изпращате към Pocket… И също, можете да ползвате IFTTT (повече за него в следващия пост от серията, но вярвайте ми, необходим ви е), и то с безплатен Inoreader акаунт, за да автоматизирате изпращането на материалите накъдето си поискате.

Как ползвам Inoreader?

Стига толкова сипане на суперлативи и изреждане на функции (въпреки че това ми е работата) – нека ви кажа и как ползвам Inoreader.

Първо, за лична информация. Оттам всъщност тръгна всичко – свикнала съм да следя любимите си блогове с RSS четец. По принцип не обичам да ми висят много непрочетени неща и се депресирам жестоко, ако каунтърът на четеца стане четирицифрено число. Затова съм разделила абонаментите си с идеята да чета по-лесно и бързо. Нещата за забавление – български блогове, фотографски сайтове, комикси, сайтове за култура и театър – са в отделни папки и се четат за почивка. Маркетинг блоговете са разделени на 2 папки – една с новини и кратки материали, които се четат бързо и се старая да занулявам всеки ден и една с дълги аналитични постове, които си оставям за концентрирани моменти.

Второ, за работа. Да използваш собствения си продукт за работа е доста яко :) Използвам търсене по ключова дума за марката ни, което вкарва всички резултати от всички фийдове в Inoreader(не само моите, а тези на всички потребители) в профила ми. Така няма вариант да изпусна нещо важно. Отделно, “захранвам” четеца с Twitter профилите на наши конкуренти, Twitter търсения по релевантни ключови думи, блогове на алтернативни услуги… и така имам доста актуален сутрешен преглед на конкуренцията. И последно, добавила съм фийда на таск мениджмънт системата ни (JIRA) за да преглеждам лесно работата по проекти. Най-гот е да обвържеш част от тази информация с нотификейшъни на мобилния – така ключовото винаги ме намира.

Трето, за блога. Започнах да експериментирам с раздвижване на Facebook страницата на блога – всичко интересно влиза в Hootsuite и се споделя автоматично. Така от едно обстойно четене получавам 2-3 дни разпределено съдържание, а и имам възможност да сложа и собствен коментар към новината. Отделно, всички особено интересни неща влизат в отделен таг с идеи за блог постове, който пък после отива в Evernote.

Четвърто, за нови проекти. Особено приятно е, че веднъж свикнеш ли с Inoreader, лесно можеш да намериш ново приложение за процесите в него. Например, от есента ми предстои да водя курс по геймификация в НБУ и вече мисля за допълнителни материали към него. Нищо по-лесно – едно глобално търсене по ключови думи, което се преглежда всеки ден и най-интересните се отбелязват с таг “gamification”. После с помощта на IFTTT тези материали влизат в Tumblr блог, което ще ми осигури възможност за комуникация със студентите, а материалите ще са налични по собствен RSS фийд и на специализирана страница в блога ми с ембеднат HTML клип.

Това са само част от опциите, които ползвам най-често – разгледайте блога на Inoreader за още идеи и ако започнете да го ползвате, споменавайте ме с добро 😉

Постът Продуктивен петък: Inoreader е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 07/17/15 05:30 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/dCXj0imPJBE/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване