07/19/15 06:47
(http://vasvalch.com/)

B.R.M.C. live

black rebel motorcycle club sofia

София, лято, 30 градуса, сякаш нищо не се случва и нищо няма да се случи, поне докато термометърът не спре да протестира. И един ден те посреща новината, че Robert от Black Rebel Motorcycle Club е решил да мине през София и да направи акустичен gig (не може да го наречеш концерт). Някак краят на седмицата започва да изглежда още по-добре, а всички, които са решили да са на морето този уикенд, сякаш са се прецакали.

Нека да поставим нещата в контекст. BRMC не е квартална банда или инди група от Балканите. Говорим си за доста легитимна група със стотици хиляди фенове в цял свят. И ей така, защото говорим за истински музиканти, хората намират време да се срещнат с фенове в държава, в която до момента няма навит промоутър да организира истински концерт. Музикантите, по мое мнение, трябва да могат да правят точно това – да виждат възможност в това да се видят с хора, които се интересуват от музиката им.

black rebel motorcycle club sofia

Е, Роб надскочи това определение за музикант и показа точно как трябва да се прави. Първо, благодари серия пъти за това, че сме там и сме помогнали тази среща да се случи. Второ, въпреки 30-градусовата жега направи сет от час и половина, без каквато и да е спирачка – с изключение на минута, когато едно дърво в Борисова буквално се разпадна от кеф и огромен клон се строполи на земята. Трето, очевидно се беше подготвил сериозно, та дори изпълни и първия куплет на “Вървят ли двама”, съвсем на български.

black rebel motorcycle club sofia

Та понеже този блог е за споделяне и на позитивните ми емоции: Олеле, какъв финал на седмицата!

P.S. Някой добър човек е внимавал повече от нас и си е записвал, ето и сетлиста (edit: с помощ от @chilko, коригирани няколко размествания): Sympathetic Noose / Bad Blood / US Government / Mercy / Weight Of The World / Вървят ли двама / Girls Just Wanna Have Fun / Promise / Rifles / Lullaby / Lonesome Death Of Hattie Carroll / River Styx / The Line / Howl / Long Way Down / Beat The Devil’s Tattoo

black rebel motorcycle club sofia

Постът B.R.M.C. live е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 07/19/15 06:47 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/oftZaz-5NGI/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване