07/21/15 08:14
(http://vasvalch.com/)

Лято като на кино

пуканки

Лятото стандартно е тъжен период, защото театрите са затворени, а културната сцена се изнася от столицата и се преселва на места с излаз на плаж. И така традиционно разглезените в културно отношение софиянци са изправени пред идеята да ходят на работа без нещо интересно, което да очават вечерта. Пълна скука, гарнирана с някой и друг парк.

Е, това лято предлага серия любопитни културни изживявания, свързани с киното. Вижте ги, отидете и после може и да не ми благодарите 😉

Future Shorts

На 24 юли в двора на САМСИ (Софийски арсенал – Музей на съвременното изкуство, известен на простосмъртните като “жълтата сграда в парка зад Хилтън”) ще се случи първото представяне на новата програма Future Shorts. Ако в последните няколко години въобще не сте се интересували от късометражно кино – Future Shorts е международна програма с нови месечни издания, която гостува на всякакви места, включително и София. Програмата в петък започва от 19 часа с музика от “Фалшименто”, а в 21 ч. ще стартира и самата прожекция. През август програмата ще е на линия в САМСИ всяка събота и неделя от 10 до 18 часа. Прожекциите са безплатни.

Блок кино

Идеята изглежда интересна. 5 вечери през август, с 5 прожекции в 5 софийски квартала. Започва се на 4 август в Княжево, 6 в Младост, 11 в Света Тройца, 13 в Хиподрума и 14 на Витоша. Определено смятам да тествам изживяването в Хиподрума, където дават “Потъването на Созопол” (а и ми е любим квартал от времето, когато живеех в Бели брези). Прожекциите са безплатни.

Лятно кино соаре в Grand Hotel Sofia

След ърбън атмосферата на Блок кино можете да хванете половинката и да се замъкнете на нещо по-така – прожекция с вино в градината на Grand Hotel Sofia. Там ще можете да гледате избрани заглавия от София Филм Фест, като предстоящите прожекции включват “Кутия за храна” на 30 юли, “Цирк Колумбия” на 13 август и “Храна за душата” на 27 август. Билетите за прожекциите са на цена от 29 лв., като към интересната лента и приятната атмосфера на градината ще получите допълнение – вино или бира, домашни солети или зеленчуков чипс, брускети и десерт.

София Филм Фест под звездите

В One More Кино се случват прожекции на заглавия от София Филм Фест – на въздух и с определена доза романтика на открито. Ще можете да видите доста интересни заглавия и въпреки че пропуснах така търсения вече няколко пъти “Левиатан”, вие пък може да си харесате нещо. Можете да се екипирате с билет за прожекция срещу 6 лв. или с билет + коктейл за 10 лв.

___
снимка: Rosana Prada

Постът Лято като на кино е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 07/21/15 08:14 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/SWe1JAzdVzc/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване