08/06/15 10:44
(http://vasvalch.com/)

Canva for Work – първи впечатления

Ако до момента не сте ползвали уеб-софтуера за създаване на изображения Canva, вече имате няколко нови причини да го тествате. Казвам това, защото днес получих поканата си за тестовия период на Canva for Work – разширение на платформата, насочено конкретно към малкия бизнес.

Canva прави създаването на изображения по-лесно и бързо. Избирате готов дизайн, сменяте визиите с избрани от вас, поставяте текст, експортвате. Всичко е просто и лесно, като можете да използвате Canva за всяка форма на постове в социални медии, уеб графики, а и за базови печатни материали. Платформата е насочена основно към малки екипи, които не разчитат на собствен дизайнер, но все пак трябва да произвеждат редовно нови визии. Canva е особено полезна и за блогъри, които искат да промотират съдържанието си по визуален начин.

От днес вече можете да поискате достъп и до Canva for Work. Основните допълнения са свързани с възможности за стандартизиране на визиите и работа в екип. Ето и съвсем накратко новите допълнения и малко мои впечатления.

Brand Kit и темплейти

В бранд кита задавате корпоративни цветове, лога, шрифтове – всичко, което отличава марката. Тези елементи после са активни при създаване на визии от всички членове на екипа – шрифтовете се появяват като стандартни опции за добавяне на текст, логата са отделени в своя папка в секция Uploads, а цветовете на марката са базовите опции при избор на текст за шрифт. Така е ясно, че екипът ви няма да си позволява волности и марката ще звучи хармонично в цялостната визуална комуникация.

За допълнително стандартизиране може да се обърнете към създаването на темплейти – те могат да се създават само от определени типове потребители, а могат да се ползват от всички членове на екипа ви за нови визии по позната формула. Отново, целта е марката да изглежда винаги добре в очите на потребителите с максималко малко “сложна” дизайнерска работа. И Canva прави това много добре – изисква минимални познания по дизайн и малко усилия за промяна на готовите темплейти.

Накратко с Brand Kit-a се работи лесно, а темплейтите могат да се използват доста ефективно, независимо дали става дума за темплейт на новите ви блог постове или за визии на корпоративната ви страница. Аз вече си подготвих стандарт за анонс на новите постове от блога във Facebook страницата.

Оразмеряване

Другото голямо нововъведение на Canva е оразмеряването на различните визии. Това е особено удобство за блогъри, които споделят съдържанието си в множество социални мрежи – правите началната визия и задавате в какви размери трябва да се промени тя. Опцията Magic Resize автоматично оразмерява визия в зададените от вас размери – става лесно, с натискане на 1 бутон, а на всичкото отгоре и дава добри резултати с минимална нужда от следващи корекции. Тествах възможностите на Magic Resize с визия към този пост и нещата се получават доста добре. Естествено, изисква се лека корекция по позициите на елементите, но и този резултат е повече от задоволителен.

canva resizing

Проблемът с кирилицата

Няма как да преглътна факта, че Canva все още не поддържа достатъчно интересни кирилизирани шрифтове. Към момента може да разчитате на серия стандартни Google Fonts и не много повече. И тъй като много от дизайните на Canva разчитат именно на разпознаваема типография, трябва да имате едно наум, когато си избирате Layout.

За $119 годишно Canva for Work е полезно решение за малки и средно големи компании. Тествайте платформата, ако искате стандартизирана визия, но трябва да произвеждате множество графични елементи без вътрешен дизайнер. Със сигурност очакваме още нови функционалности от Canva, насочени конкретно към клиенти с корпоративни нужди.

Постът Canva for Work – първи впечатления е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 08/06/15 10:44 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/dfvYUwvqh8Y/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване