08/07/15 05:50
(http://vasvalch.com/)

Продуктивен петък: IFTTT

продуктивен петък ifttt

E, остана ми още само един пост от замислената серия “Продуктивен петък” и това е моментът, в който ще ви споделя как всички чудни услуги, които ви препоръчах, си говорят помежду си, за да създадат моя личен продуктивен рай. Отговорът е прост – IFTTT.

IFTTT идва от If This Then That. Това е услуга, която позволява да свържете серия различни приложения в своя акаунт и да създадете рецепти, които определят как дадено събитие в едно приложение води до определено действие в друго. Накратко, можете да накарате пост във Facebook да се превръща в туит или постове маркирани с определен таг в Inoreader да се публикуват в Tumblr блог:

ifttt recipe explainer

IFTTT ви пести време, особено когато можете да правите множество действия в една платформа и да репликирате тези действия в други мрежи. Конкретният пример, който най-добре пасва на това, е Inoreader – имам възможност да правя множество неща, докато чета, а после те да се повтарят на други места. Например, когато споделя даден материал в платформата, той се споделя и в Twitter, статии с определени тагове влизат в Pocket с конкретен лейбъл и т.н.

Полезно е и да консолидирате информация към един канал от много източници: напр. да запазвате в Dropbox снимки от Instagram, Flickr и тагнати ваши снимки във Facebook.

Съществуват алтернативи на IFTTT, напр. Zapier, но IFTTT за момента е най-популярният автоматизатор, затова повечето компании се стараят първо да създадат канал там. Ето защо го препоръчвам – добре е да сте сигурни, че инструментът ви за автоматизация няма да затвори врати скоро, а и е полезно новите канали да се появяват максимално бързо при вас.

Към момента в IFTTT има малко над 200 канала, ето и няколко от моите любими рецепти в IFTTT:

IFTTT Recipe: Get today's weather at 7am as an iOS notification.  connects weather to ios-notifications
IFTTT Recipe: Save YouTube 'Watch Later' videos to Inoreader connects youtube to inoreader
IFTTT Recipe: Tweet your broadcasted articles connects inoreader to twitter
IFTTT Recipe: Download new Facebook photos you're tagged in to a Dropbox folder connects facebook to dropbox
IFTTT Recipe: Save your Instagram photos to Dropbox connects instagram to dropbox

Постът Продуктивен петък: IFTTT е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 08/07/15 05:50 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/ml90WADzmtQ/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване