08/09/15 09:49
(http://vasvalch.com/)

Топ 5 на лятото

rocamar

Вече лятото е съвсем цъфнало, подобаващо сме загряли през юли, а август постоянно излиза с нови и нови летни изкушения. Затова реших да събера малко планове за лятото и да ви питам вие какво планирате за остатъка от най-страхотния сезон в годината.

Отметнете малко работа

Звучи странно, нали? Уж си говорим за лято, а ви карам вместо да си почивате, да правите неща. Това наистина е най-подходящият момент да приключите нещо недовършено или да подхванете някоя нова идея – имате повече енергия, денят е по-дълъг и като цяло хората са в едно “олекотено” настроение. Инерцията, която можете да наберете през лятото, ще ви помогне да запазите развитието на идеята и след септември.

Инвестирайте в обучение

Тук не говоря непременно за пари, а за инвестиция на време. И нямам предвид основно професионална квалификация, а всичко, което ще ви приближи до собствения ви идеал – готварски курс, фото-академия, базово ниво на нов език или пък семинар за дегустиране на вино. Принципът е същият – ако си изградите навика през лятото, по-вероятно е да го запазите и след това. Онлайн курсовете са удобен вариант, а ако отидете на “живо” обучение, може и да завържете някое интересно ново познанство.

Починете си

Очевидно, не планирам да уча цяло лято. Задължително си вземете отпуска поне за седмица – като човек, който не е ходил на море за повече от 4 дни в последните 5 години, мога да ви гарантирам, че си струва да отделите това време, колкото и непосилно да ви изглежда на момента. С нетърпение чакам да се изтърколи следващата седмица, за да видя и аз как е с пясък между пръстите за 8-9 дни.

Зависи до голяма степен от типа човек, но аз предпочитам да вилнея по партита в София, а на почивка наистина да си Почина. Затова тази година отиваме за седмица в Rocamar, където плажът е красиво близо, Царево е на линия за вечерна разходка, а при желание за приключения, под ръка са ви серия малки плажове в района. На юг, където е по-топло и достатъчно на юг, за да не се е превърнало в морска версия на Младост. В Rocamar ми допада фактът, че плажът е близо, без самият комплекс да е строен на практика на пясъка, а и това, че говорим за апарт-хотел позволява след разходка из Царево вечер да си спретнете и някоя салата в кухнята, която да акомпанира бялото вино или узото на балкона. Впечатленията на Иничка и Сабина ме привлякоха достатъчно, за да обърна внимание на местенцето и да планирам едно посещение там.

Вижте се с приятели

Ако повторя още веднъж, че харесвам лятото заради по-дългите дни и по-хубавото време, сигурно ще ви писне. Но ето, казах го, съжалявам. Оползотворете вечерите през седмицата и уикендите за срещи с приятели. Бонус точки, ако имате близки хора, които работят в чужбина – тогава юли и август стават синоним на “в София съм тая седмица, искаш ли да пием по нещо?” Аз поне ставам една идея по-асоциална през зимата, когато съществува алтернативната света тройца одеалце-котка-книжка, и лятото ми е сезон на наваксване.

Подарете си спокойствие

Този съвет по-скоро трябва да се казва “Не правете нищо”, но ще звучи странно. И все пак, отделете си време да не правите нищо – просто да седите, да си почивате и наистина, ама НАИСТИНА да не правите нищо. Без четене, прецъкване на социални медии и зяпане в телефона. Гледайте вълните на плажа, наблюдавайте ледчетата в чашата Мохито – каквото и да е. Мозъкът ви също си е заслужил лятна отпуска.

___
снимка: от блога на Ина, за да ви подскажа кой от тези топ 5 приоритета е най-приоритетен 😉

Постът Топ 5 на лятото е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 08/09/15 09:49 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/rOPTIQzRu9w/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване