08/10/15 07:49
(http://ivo.bg/)

Западът няма доверие на българските власти: добро(е) утро

В телевизионен коментар по повод противоречивата шумотевица около появата на предполагаеми терористи на българска територия арабистът Владимир Чуков произведе днес добре известната новина, че Западът няма доверие на България. По – конкретно той отбеляза, че западните служби си обменят информация, но не и с нас (Източна Европа) защото ни нямат доверие.

 

Западните служби- това е Западът. Те са еманация на тяхната политика и никакво потупване по рамото, мерене с педи на гърба на Борисов и други подобни жестове за пред публиката не могат ( напълно) да прикрият факта, че на нас гледат като на руски троянски кон.

 

Ще припомня няколко случая по темата, за които мога да пиша като наблюдател и свидетел.

 

В книгата „Премиер на РъБъ” разказах свидетелски за това как кметът на София Бойко Борисов се хвалеше на „Московска” 3 пред посланика на САЩ Джон Байърли и още десетина души, повечето от които българи ( поради което не смятам случая за „тайна”) с връзките си с турските тайни служби. Той обаче ги издъни най-буквално, хвалейки се пред тази аудитория как турската държава му се отблагодарила за блокирането на резолюция в Столичната община за признаване на арменския геноцид. Турските служби го почерпили по този повод с информация за преминаването на наркотрофиканти в България. Така Борисов, макар вече да не е главен секретар на МВР, блеснал на местна почва, доказвайки колко е важен като незаобиколим фактор по въпрос от национална сигурност.

 

 

Това перчене е вероятно само дребно камъче в общия ни по документи чепик, който стяга съюзниците и ги кара да внимават какво доверяват на този нашенски властелин. Но дребните камъчета преобръщат каруцата. Особено ако в нея е впрегнат чужд троянски кон с поведение на слон в стъкларски магазин.

 

Ето защо никак не беше чудно, че западните служби очевидно отказаха да дадат информация на Борисов дори в личните му контакти на най-високо ниво по повод атентата в Бургас. Близо година българските власти, начело с Борисов, се оправдаваха, че не могат да потвърдят версията за участието на „Хизбуллах” в атентата, която беше издигната от Израел, САЩ и Великобритания буквално часове след терористичния акт. Не ни дават доказателства, оплакваше се Борисов.

 

И как да му дадат като му нямат доверие?

 

Министърът на отбраната в последното служебно правителство Велизар Шаламанов разкрива в интервю за „Течна дружба 3. Руските хибридни войни срещу България и българите през вековете”, че на руското посолства става известно в рамките на час какво се говори на важни съвещания в това ведомство. А в министерството на външните работи положението е и по-зле, заявява Шаламанов.

 

За това недоверие през годините има със сигурност много други виновни, но споменавам Борисов като особено ярък пример, защото двойната му игра заслужава да бъде разобличена пред българските граждани. Те са основните му жертви, но и работодатели. Западните служби пазят санитарния минимум на отношенията, но всичко е в ръцете на българите , които му гласуват ( доверие).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване