08/14/15 15:20
(http://ivo.bg/)

Крисия за втори път втора и за първи път премълчана в Болгария поради гузност

  • БЛИЦ
  • Крисия пее пред Путин в Крим
  • „Българката е участник във фестивала „Детска нова вълна”, ще я оценява Киркоров”
  • Публикувано: 10 авг. 2015
  • Монитор\ Телеграф 10 август 2015-08-14
  • КРИСИЯ ПЕЕ ПРЕД ПУТИН В КРИМ
  • „Руската преса пише, че Путин е редовен гост на заключителните концерти на „Детска нова вълна”, като се предполага, че тази година също ще го посети. Пред български агенции бащата на Крисия Марин Тодоров също е споделил, че има вероятност малката певица да пее пред руския лидер”.
  • Сайтът на СБЖ
  • 11 август 2015 г.
  • Нашата Крисия ще пее пред Путин в Крим
  • „Пред български агенции бащата на Крисия – Марин Тодоров, също е споделил, че има вероятност малката певица да пее пред руския лидер”.

Това са само някои от възторжените очаквания, нагнетявани от рупори на Петата колона в България по същия начин, по който близо половин година тръбяха, че Путин непременно ще дойде на енергийния форум, организиран от президента Първанов в София в угода на самия Путин през април 2009 г. Търновски университетски подмазвачи дори бяха подготвили за Путин връчване на титлата Доктор хонорис кауза за приноса му за дружбата. Бащицата им обаче не дойде. Явно не е благоволил да отиде и в Крим за разочарование на неговите български слуги и съответно в България „няма такава новина”, щом Путин е отпаднал от програмата.

 

А представяте ли си колко велико щеше да бъде за руската пропаганда у нас: завоевателят Путин аплодира на крака нашето момиче при триумфалното си посещение в завоюваната от него земя! Но само някакъв си Киркоров, фен на Путин, го заместил в тази роля. А иначе нямало нищо политическо в това конкурсче, както се опитаха да внушат някои гузни (съ)участници в “мероприятието”…

Медиите у нас са разкрачените в крак с двуличността на властта в София, която бозае от еврофондовете и се хвали с резултатите от това предизборно, но гледа на угоди и на Путин. В резултат медиите тук като цяло предпочитат да мълчат за позорното завличане на българското дете на конкурс, чиято политическа пошлост то самото няма как да прецени. Мълчанието е за предпочитане в рамките на автоцензурата, когато нямаш позволение да имаш критична позиция, но и е някак неудобно да разгласяваш пред западните партньори българското участие в легитимирането на руския режим по „детска линия”.

 

В по-мека форма случаят напомня абсурда с официозната ТВ7, която изпрати свой екип на гости на сирийския режим през юни 2012 г. буквално седмици, след като от София беше изгонен сирийският посланик заради бруталността на режима на Башар Асад.

 

Ако всичко е наред с българското участие в окупирания и анексирания от Русия полуостров Крим, защо е това гузно мълчание в българското медийно пространство? Все пак Крисия (почти) е победила, както на Евровизия, която прикова към екраните по домовете хиляди българи- сега отново е станала втора, както научаваме от маргиналния русофилски сайт КРОСС по-долу:

 

„Талантливата Крисия Тодорова показа за пореден път колко голям талант има и на престижния конкурс “Детска Нова вълна” в Крим. Там тя изпълни прекрасната песен “Планетата на децата”, с която остана втора на миналогодишното издание на детската Евровизия. В гласовете на конкурса в Русия я изпревари само представителката на Малта Гая Каучи. Така Крисия остана втора в класирането.

Конкурсът се проведе между 11 и 13 август в детския лагер “Артек”. По жребий Крисия трябваше да излезе първа във втората вечер от фестивала. Тя обра аплодисментите на всички в публиката с изпълнението си.

Председател на журито беше народният артист на Русия, продуцент и композитор Игор Крутой, а сред членовете на комисията беше и Филип Киркоров. Той самият също излезе на сцената, за да пее. А и се запозна и поговори с Крисия.

“Сърдечно се радвам да поздравя младия талантлив сънародник, представител слънчева България, носител на втора награда в детската Евровизия 2014 Крисия Тодорова с титлата на победителя, който спечели второ място международния конкурс “Нова вълна” 2015! Аз съм горд! Браво!”, написа Киркоров след срещата си с талантливото момиче.”

 

Киркоров може да е горд колкото си иска- все пак е възрастен човек и сам може да определи позицията си в подкрепа на руската анексия. Но е позорно българската невръстна гордост Крисия да бъде впрягана в подобни политически рекламни кампании, легитимиращи чичко Путин в очите на заразените от шовинистичната вълна негови поданици.

Киркоров позира с Крисия

Снимка: в. “24 часа”

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване