08/20/15 16:22
(http://ivo.bg/)

Скорипон ужили руската мечка

Не всички звезди от западния шоу БИЗНЕС са подкупни маскари, готови да се продадат за руските пари, като Жан Клод Ван Дам. Той беше особено отвратителен с това, че беше поръчан срещу огромен хонорар да се кълчи на рождения ден на Рамзан Кадиров в Грозни. Мистър „масълс фром брасълс” (мускули от Брюксел) дори не е певец ( нито танцьор), че да се скрие лицемерно зад „неутралитета” на артиста, който играе за пари пред публика. Просто беше поръчан като одалиска ( да не употребя друга дума) за кеф на чеченския слуга на Путин, международно известен като военнопрестъпник от времето на смазването на съпротивата на собствения му миниатюрен народ срещу огромната Русия.

 

Съдейки по отрепките и по собствения си манталитет на корумпиращ самодървец, Путин пробва наред с платената любов на западните звезди. Успя и с едно българско дете, което беше заведено този месец в Крим да пее на фестивал в окупираната територия и да умилява изолираните от света поданици на империята му.

 

И все пак, макар да става дума за бизнес ( а шоумените са бизнесмени), в шоуто на Путин не пожелаха да се включат тъкмо германците, които възпяха вятъра на демократичните промени в Москва преди четвърт век и превърнаха песента си в световен хит. Не случайно тъкмо тях същата (?) Москва се опита да си поръча, но получи скорпионски ответен удар.

 

Може да не е от същия мащаб, но отказът на германските рокаджии е морално равен на позицията на Камарата на германските индустриалци, които сащисаха Путин с единодушния си отказ да подкрепят окупацията на Крим независимо от факта, че от влошаването на отношенията с Русия губят милиарди.

 

Руският сайт Газета.ru, цитиран от Faktor.bg, информира, че вокалистът Клаус Майне попадна в „белия списък“ на представителите на световната култура, които не подкрепят руската агресия над Украйна.

Организаторът на зрелищни шоута в окупирания Севастопол – Владимир Хрюнов, съобщи, че знаменитата немска банда Scorpions няма да реализира своя мега спектакъл, планиран за 23 август, пише news.liga.net.

„Мениджърът на Scorpions потвърди пред мен всички условия, договорихме и изключително висок хонорар. Но след това изпрати писмо: За съжаление, Севастопол е територия, която буди у нас съмнения, и ние навярно, няма да дойдем там. Scorpions не искат.“, казва Хрюнов, цитиран от Газета.ru.

Припомняме, че само преди месец Хрюнов сподели, че води преговори с групата да представят свое шоу, под мотото на една от техните популярни песни – – Wind of change.

Както е известно по-рано групата не включи в графика на юбилейното си турне окупирания Крим. А през юли вокалистът на Scorpions – Клаус Майне, попадна в „белия списък“ на представителите на световната култура, които не подкрепят руската агресия над Украйна.

Припомняме, че  през 1989 г. знаменитото парче на бандата “Вятърът на промяната” се превърна в истински символ за милиони източноевропейци, дочакали свободата и разпадането на комунистическия лагер.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване