09/01/15 06:44
(http://ivo.bg/)

Борисов гу(ш)ка във фейсбук

Нашият Путин не можа да се стърпи да последва руския Путин и си пусна нова снимка за пред публиката.

 

Руският Путин се показа с неговия Медведев, а нашият Путин с …овчарка. Така поне твърди най-меродавният сайт, който получава вътрешна информация от властта за целите на външната ефект(ив)ност в очите на впечатления народец.

 

Овчарка!

 

Вие какво си мислите, като чуете , че Борисов гушка овчарка? Ако не виждате самата снимка, ще си представите, че гушка ( в случай, че сте повече българин, отколкото мислещ на руски език человек) … някоя баба с гега. Защото овчарите и овчарките у нас отдавна са на преклонна възраст. А и Борисов си пада да гушка за снимка избирателки от не съвсем млада възраст. За техен късмет, те са мнозинство сред избирателите.

 

Възрастните хем са преобладаващи в застаряваща България, хем пък сред тях преобладават жените, живеят, а значи и гласуват по-дълго от мъжете. Трябва да си луд ( или да не си Бойко Борисов, който определено не е луд га яде зелника), за да се откажеш да ги гушкаш пред камерите.

 

Обаче „овчарката” всъщност е онова, което на български език (ако не сте человек с руско мислене), е овчарско куче.

 

„Овчарка” у нас е насилствено феминизираната по руски образец дума за овчарско куче. Защото на руски куче е от женски род- собака. На български, повтарям, казваме куче, а на руски- собака. На български кучето е от мъжки род, но в русифицираната ни страна масово се използва женският род за овчарското куче: най-разпространената порода четириноги пазачи на границата от бегълци от соцрая, затворници и концлагеристи.

 

На всичко отгоре „овчарката” се оказва самец, съвсем от мъжки род, както написал във фейсбук самият Борисов ( уж на въпрос на читатели, а всъщност в отговор на жена, която предупреждава своя кумир Борисов, че комунягите ще го обвинят, че се гушка с кучка).

 

Горкото куче се оказа в руския смисъл на думата жена, но е употребено за най-мъжкарски цели от мъжествения ни премиер. Каква по-хубава символика на симбиозата: голям, силен и най-важното – верен пес, благодарен за отглеждането, пожелал да се снима със стопанина на държавата!

 

Къде са защитниците на правата на животните, когато едно „политическо животно”, употребява беззащитно същество за политически цели? Ами ако зъбатият приятел на човека прихване някоя двукрака политическа болест- като лицемерието, лъжливостта, склонността към предателство заради облаги?

 

Апропо, понеже в същия сайт и подобните му си умират да наричат президента Плевнелиев „ирландска пастирка” ( заради едно негово самоиронично откровение), би трябвало сега да проявят същото равнопоставено отношение, като лепнат на премиера прякора „средноазиатска овчарка”. Или „евразийска овчарка” май ще е най-добре. „Каракачанска овчарка” не върви- в политическото пространство това е запазена марка.

Иначе хубаво им се е получила дописката- верноподаническа, с благодарност за отглеждането!

Дата

Премиерът Бойко Борисов пусна снимка с огромна средноазиатска овчарка, видя ПИК.

Това е древна порода куче, формирала се чрез селекция в течение хиляди години.

Министър-председателят бе активен час след полунощ и сподели кадър с куче. Той предизвика огромен интерес, а въпросите към него заваляха.

Премиерът Борисов сподели, че кучето вече доста е пораснало и тежи цели 60 кг. Естествено потребителите в социалната мрежа попитаха и за пола на животното. Министър-председателят заяви, че е мъжко.

Овчарката на премиера Борисов е печелила много награди в редица престижни конкурси.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване