09/13/15 08:58
(http://vasvalch.com/)

Гурме с бира

chilli hills farm

Преди няколко години за пръв път в Германия си говорихме за крафт бири. Днес явно вълната е наваксала чак до нашите ширини, защото има серия достойни представители (здравей, портър Гларусче!), а вече и интересни събития за крафт бира. Защото гурмето не е само миниатюрни порции и изтънчени вина – гурмето може да е добра бира и дебели бургери.

zmajska pivovara chilli hills farm chilli hills farm

Малко инфо: този уикенд в Маймунарника се случва rtm+beer, до който стигнахме вчера за следобедна почивка. Накратко – интересни бири, особено попадение беше Pale Ale на хърватската Zmajska Pivovara, почетно място за бялата Voreia на гърците Siris Microbrewery. Също, супер храна от Chilli Hills – разгледайте страницата им, защото моделът на работа е доста интересен, присъствие само на фестивали и други събития. За феновете на пикантното правят най-истинското Piri Piri пиле, което ми е попадало извън Англия. Явно разбират от люто – говорят за него надълго и нашироко, сами си гледат чушките и си правят рецептите за сосовете.

И ако не стигнете до бирата днес, може да си помислите дали да не отскочите до Пловдив на 21 септември, когато ще се състои Фестивал на ръчно направената бира в Капана.

Постът Гурме с бира е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 09/13/15 08:58 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/S4zQRVGF3fI/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване