09/13/15 08:12
(http://ivo.bg/)

И Борисов бил ( изненадан) като Обама

Добре е човек да следи путинофилска пропаганда, за да се ориентира… колко стабилна е властта в България. Парадоксално ли звучи на фона на руските нападки срещу България?

 

Сега ще обясня.

 

От путинофилското предаване „Деконструкция” на БНР в националния радиоефир се изявяват говорители на руската пропаганда и научаваме от ( държавно) сигурен нашенски източник, че в САЩ няма никаква дисциплина по върховете на ( уж) великата държава. Това вещае скорошен разпад на тази изкуствена, линееща откакто се помня държава, която си няма древни корени- нито Хан Аспарух да я основе, нито Чингиз Хан да я осинови, както се случва с неговите наследници спрямо Русия.

 

Ето какво казва по въпроса др. Боян Чуков, представен като анализатор в пропагандно предаване на Путин в българския национален ефир:

 

 

„Тема номер едно за президента на САЩ е сделката с Иран, която трябва да бъде сключена на 17 септември, коментира анализаторът Боян Чуков: „Според Роберт Пери, между Путин и Обама има неофициална договорка и Обама не е оставен в неведение и не е изненадан от това, което прави Русия в Сирия. Но срещу Обама в момента има едно ядро на т. нар „ястреби” в Държавния департамент, начело с Виктория Нюланд. Според г-н Пери, указанията до българското Външно министерство са дошли от Виктория Нюланд – противничката на Барак Обама и затова след това Обама остава неприятно изненадан, остава изненадан, съответно, и нашият премиер и в България настана една такава бъркотия”.

 

 

Да ви кажа честно, ако бях медиен бос в България, щях да изведа следното заглавие от тази сензационна информация на др. Чуков:

 

И БОЙКО БОРИСОВ БИЛ ( ИЗНЕНАДАН) КАТО ОБАМА

 

Но понеже не съм медиен бос и не мога да наредя да се пишат глупости ( от рода на тази, че Обама бил против това България да забранява на руски самолети да прелитат над нашата родина), мога само да отбележа:

 

Егати Америката, щом някаква си Виктория командва президента й! Милият той се изненадва дори от тази непреодолима даденост, с която е принуден да не се примири!

 

Поне според др. Чуков.
Сега се връщам към обяснението защо тук, в нашата чудна България, подобно нещо не може да се случи.

 

Тук си имаме власт за чудо и приказ ( както се казва в руските приказки). Може ли някой да си представи някаква си Виктория да се опълчи на Вожда на България и тя да не изхвърчи на момента от заеманата длъжност?

 

Не можете. Няма как. Нашият вожд ( да не се бърка с президента (ни), който не е еквивалент на Обама по правомощия), би я натирил на секундата, както многократно е правил без много обяснения с министри, камо ли с техните заместници.

 

Така че у нас се живее по-спокойно. Тук се знае КОЙ управлява с твърда ръка, а не с американска мека китка. На нашия КОЙ може да се разчита, че няма да допусне някаква си чиновничка да действа през главата му. Не може и мисъл за това да им мине през главата на чиновничките у нас. Разни зли езици разпространяват слухове, че по-засуканите от тях, готови на всичко за едната кариера, минават не точно през главата му, но аз лично не вярвам в такива недоказани твърдения.

 

Виж на Америка й е спукана работата, ако се вярва на др. Чуков, според когото там няма никаква дисциплина. Можете ли да си представите някаква си тьотка да изненадва Путин в Русия ? Не можете. А в Америка може, щото са толерасти, както гласи опорната московска точка по този въпрос.

 

Но да оставим Америка на американците да се оправят сами с удивителната ситуация, при която (уж) най-овластения човек на планетата се оказва подвластен на някаква Виктория ( да беше Мишел, как да е, ама е чиновничка от нисък ранг в йерархията, все пак!), както анализира др. Чуков.

 

За нас въпросът все пак е: изненадан ли е наистина Бойко Борисов и ако е така, защо си мълчи, а не вземе да нарита всички, които са си позволили да спрат полета на братушките (му)? Или не ги наритва защото това мачле е малко по-сложно от конструкциите на деконструкторите, сглобени от лукави пропагандатори като за примитиви?

 

Аз лично вярвам на др. Чуков. Сигурно е упълномощен да ни каже, че Борисов е изненадан, защото самият Борисов не иска да си признае. Все пак му е за първи път от две петилетки преяждане с власт насам някой подчинен да го изненада с решение, което не е заповядал лично той.

 

Другата вероятност е др. Чуков да се опитва да дискредитира властта на Борисов като също толкова колеблива, неуверена, децентрализирана и разпиляна, като американската- направо, че си приличат по тези показатели. Но това е малко вероятно, според моя анализ. Той показва, че др. Чуков обича Путин, а Борисов никак не го мрази. Така че няма начин в такова хубаво предаване като „Деконструкция” да се случват толкова лоши неща за властта ( и на путинската пропаганда, която си прави каквото си иска в страната на Бойко).

 

P.S. Понеже съм бос само на собствената си медия ivo.bg , позволявам си да си сложа заглавието, което медийните босове не биха сложили ( без благословията на самия бос на държавата).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване