09/16/15 08:28
(http://ivo.bg/)

Изоставаме с браковете, но не и с онези по сметка

Нямат край успехите ни. Този път са ни изчислили като европейците, които най-малко се женят. Май ще се окажат прави онези, които викат срещу присъединяването ни към ЕС. Хубаво си живеехме в неведение извън класациите, а сега взеха да ни сравняват и се оказваме все на дъното.

 

Близо 26 на сто от българите над 20 години предпочитат да живеят самотни, а около 54 процента от сънародниците ни живеят в брачно съжителство. Вдовците или вдовиците са около 12 на сто от пълнолетните българи, а в развод живеят около 7 на сто от сънародниците ни. Това сочат данни от анализ на Евростат за начина на живот, по който са избирали да живеят жителите на ЕС-28 в периода 2011-2013 г.

 

Номер едно сме в Европа по безбрачие в тази класация.

 

 

При бай Тошо ( да се изразя народно, направо герберски), как беше?

 

 

Никак. Нямаше статистика, нямаше проблем. Така беше. Например нямаше престъпност. Никаква. И да е имало нещичко (някой друг концлагер в Белене за турците например), не е било като за новините, които днес само с гадости ( нашенски все пак, не е като да си ги внасяме) ни занимават. Затова се живееше спокойно (извън Белене и другите острови от подобен характер).

 

Човек като не знае, че се задава лавина, не му пука. После и 10 ноември да връхлети, поне си е поживял спокойно преди, нали така. На море е ходил със самолет и редовно- всеки път, когато от ОФ-то са му позволявали ( за друго класации може да не е имало, но за почивните станции имаше- за журналистите например имаше ред кой и кога има право да ползва почивната база, освен ако не е с връзки или е важно началство).

 

Сега пък браковете ни били най-малко.

 

Двама поредни премиери се изредиха през това хилядолетие без брак ( върху нас ), но единият се ожени накрая. Това е личен пример с 50 на сто успеваемост сред премиерите ни напоследък. Да не е малко!

 

И друго да ви кажа за браковете ( като опитен рецидивист с цели два като личен принос за статистиката): при бай Тошо може и да е имало повече бракове, но пък абортите ставаха с разрешение на ОФ-то. Не вярвате ли? Бабини деветини? Питайте бабите си, ако не сте от тяхното поколение.

 

С други думи народната власт се бореше със зъби, нокти, с тезиси за раждаемостта и с пет лева ергенски данък срещу небракуваните българи, че да им дойде акъла все някога. Ефектът от това може да е катастрофален днес за демографската картина, но поне кипеше борба.

 

Така беше при народната власт. А при международната днес, когато сме част от ЕС, вече никой не се бори, а само дърдори.

 

И по дърдорене ще да сме на първо място в ЕС, ама няма кой да изчисли успехите ни по дърдорене на сравнителна основа с останалите европейци. Защо съм сигурен ли? Много просто: защото дърдоренето е обратно пропорционално на мълчанието на медиите по адрес на онези, които раздават порциите право пропорционално на преяждането им с власт. Брак по сметка.

 

Лъжат, пустите европейци, че нещо ни куцат браковете!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване