09/21/15 08:37
(http://ivo.bg/)

Ден на зависимостта ( от овластената простотия)

Само формално се задава Денят на независимостта. Почивен ден, демек. Простотията няма почивен ден в оседланата от простаци територия. Така че ( и ) днес е ден на зависимостта от простотията в нашата постсредновековна държава.

 

Именно с традициите на средновековна България обоснова предложението си за покръстване на бежанците непотопяемия флагман на политическата злоупотреба с факти и измишльотини от миналото Божидар Димитров.

 

Откривателят на вампирски останки, „жива вода” и други шарлатански примамки за лековерни туристи ( особено за рускини, чиито бюстове маститият историк обсъди в друга телевизионна изява в този контекст, изразяващ очакване православните ни сестри да се зарибят от находките му и да напълнят църквите в родния му Созопол) , направи днес невъзможното да надмине себе си в плещенето, показвайки, че не му пука от каквото и да било под крилото на своята квачка Борисов. За целта се отнесе към тях като към безмозъчни квачки на гербаджийските изборни успехи, които в момента мътят триумфа на задаващите се местни избори, но от тях се очаква да не кудкудякат възмутено, когато Петелът кукурига от телевизионния стобор.

 

Божидар Димитров онагледи известната истина за положението на жените в България, които от една страна биват политически ухажвани от Борисов най-безцеремонно както от никой друг политик в нашата история, но същевременно са употребявани по балканско – ориенталски начин за кеф на всички вярващи, че „жената трябва да си знае мястото” ( пребивавали в частното обкръжение на “Боко” мъже свидетелстват за изключителния цинизъм, с който той се произнася за жените – “Божо” сладострастно се бори да се хареса на началника си и в това отношение) .

 

За радост на примитивите , Божидар Димитров повтори кръчмарската сентенция за жената като „най-добрия приятел на човека”…след кучето. Дори не се и напъва да измисли собствена простотия, а черпи с пълни шепи от средновековната съкровищница на простащината.

 

Не питам за евентуалната реакция на женски организации. Тях и без това никой не ги пита за нищо. Могат да си протестират колкото си искат, но те не са представителни за онази част от жените в България, за които да си космат, дебел (уж атлетичен), нахален, циничен прегръщач на политически дащни лелки, позиращи с готовност в това качество пред телевизионните камери, е евроазиак.

 

В този смисъл “Божо” е гербова гербаджийска марка на тази власт, която дублира голямото началство и доразвива в публичното пространство посланията му. Дублира самата амбиция на шефа си да остане в историята и има всички шансове да постигне това като единица мярка за простотия, нагиздена с научна степен и с поста Директор на националния исторически музей. Прав беше Борисов да му даде в първия си мандат поста министър без портфейл, но сгреши, че се поддаде на внушенията да го премести в другия си крачол като началник на музея. Щеше много да му отива уточнението, че е министър без портфейл и задръжки.

 

Питам обаче дали някои конкретни жени с особен статут в държавата на Борисов ще проявят чувствителност към обидата. Защо с премълчаването на това скодоумие овластените госпожи, като Румяна Бъчварова, Кристалина Георгиева, Цецка Цачева (в компанията на десетки депутатстващи и министерстващи българки) ще потвърдят най-отблъскващото подозрение за себе си: че заради властта са готови на ВСИЧКО в антуража на Бойко. Този вид „всеотдайност” беше подложен на проверка днес от овластения шут Божидар Димитров . Той демонстрира предизвикателно самочувствието си, че и този път към него ще се отнесат като към онези луди в средновековието, на които в Русия е било позволено по изключение за говорят без задръжки по селските площади на принципа, че Господ ги е наказал и няма нужда от допълнително наказание за тях.

 

Друг е въпросът защо селските площади му предоставят трибуната си. Явно водещият принцип при поощряването на този вид  ексхибиционизъм е поддържането на високо ниво на опростачването на публиката за радост на рекламодателите, които са наясно, че показването на срамотии докарва повече воайори пред телевизионните екрани и така се препират по-лесно мозъците, готови да платят масрафа на базата на посланията от рода на „Пералнята живее по-дълго с кал(гон)”

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване