09/23/15 08:54
(http://ivo.bg/)

Жълтата река на “журналистиката” ни влачи трупа на свободното слово

Сдържам се. Господ, т.е. началникът  на Бойко Борисов ( пак се е обаждал в БТВ да се кара, че ме канят там след две мои участия тази година , а същевременно лъже публично, че не се меси в медиите) ми е свидетел.

 

Наистина се сдържам. Не искам да цитирам една „електронна агенция”, от която тече невиждана дори и по местните стандарти „журналистика”, за каквато дори и на газещите от години тинята на Жълтата река им е бедна жълтата фантазия.

 

Обаче не клеченето край брега на Жълтата „журналистическа” река, а дори случайното преминаване покрай нейния бряг непременно докарва трупа на „врага” ( „език мой враг мой”) пред смаяните ми очи. Това е лай по нотите на Лао Дзъ и неговата сентенция за реката, труповете и търпението да ги дочакаш.

 

Е, днес моето търпение не издържа. Ето какво изплува от Жълтата река и съм решил да го споделя с вас ( за което се извинявам, но все пак май трябва да се знае какъв връх на падението е достигнала защитата на вожда на червенокафявите Големия Бойко).

 

Обърнете внимание на изискания език, на желязната логика да се „смята” нещо и да се напише задъхано явно минути след края на събитието- от сърце ( макар да намирисва като да е извержение от друг орган ) . Но най-вече забележете безграничната всеотдайност при защитата на бедния ни, слабоват, хрисим, толерантен и също така изискан финяга, какъвто несъмнено е обожествяваният от тази „агенция” премиер Борисов, подложен на най-страшното мъчение за него- на едноминутно мълчание в националния ефир от един всемогъщ телевизионен злодей и инквизитор !

 

И после не се чудете ( като въпросната агенция, която се тюхкаше самодоволно тези дни от получения резултат), че аудиторията им гласува за Тодор Живков в анкета, която пита кой е най-подходящ за президент на България. С такава дресировка и нагласа, читателите, готови да участват в подобно некрофилско допитване, биха могли да се колебаят само между мъртвия класик на популизма Живков и неговия най-добър ученик Борисов. Последният обаче вече категорично е надминал учителя си по отглеждане на блюдолизци.

 

Ако не вярвате, четете!

 

ПЪРВО в ПИК! Нова с жесток гаф! Клоунът Виктор Николаев с грандиозна издънка с репортаж за премиера! Смешникът превърна ефира в трибуна на Прокопиев!

Автор: ПИК

09:43 | 23.09.2015

 

Най-провалената двойка в сутрешните блокове – Ани Цолова и Виктор Николаев отново станаха за резил.

Двамата анонсираха, че ще включат на живо репортер от парламента, за да излъчат изказването на премиера Бойко Борисов и съдебния министър Христо Иванов.

Картина се появи, но звук липсваше. Зрителите станаха свидетелите на позабравеното нямо кино. Това им предложи клоунът Виктор Николаев и бездарната му екранна половинка Ани Цолова.

Смешникът Николаев все пак стисна пожълтелите си зъби и процеди през тях нещо като извинение.

Предполага се, че издънката всъщност е провокация към изказването на премиера. Клоунът Николаев отдавна е подозиран, че взима няколко заплати.

Негов ментор е издателят с розови бузки Иво Прокопиев. Вероятно на това се дължи горещата връзка между Николаев и машите от медиите на скандалния бос.

Николаев, който щедро дарява ефира на Нова за гостуване на грантовите журналисти и се смята, че това съвсем не е безплатно.

Покрай много по-възрастната си съпруга, Николаев явно трябва да посреща множество разходи.

Явно съжителството му с жена в напреднала възраст го е комплексирало до такава степен, че той използва всяка ефирна минута, за да сипе гнусни интриги срещу враговете на господарите му.

Това обаче не може да компенсира изоставането му по рейтинг от бившите му работодатели от Би Ти Ви.
 
Забележка ivo.bg: Всеки може да се поучи и на стил от тази кратка, но съдържателна агенционна информация.

Ако са зъби, то трябва да се добави, че са “жълти”.

Ако са интриги,  трябва да са “гнусни”.

Ако е екипна двойка, то задължително тя е “провалена”.

Ако пък е само половинката от екипа- да не се пропуска “бездарна”.

Ако съпругата на обекта на охулването е стара, то да се акцентира на “много-по” , за да звучи още по “джентълменско”.

Самият главен злодей не може да е просто клоун, той е и “смешник”, който не просто е подозиран, че взима няколко заплати, но е подозиран “отдавна”.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване