09/23/15 19:35
(http://ivo.bg/)

Иде ли ( Обама)?

Днес в ivo.bg написах статия за жълтата журналистика като страж на властта. Ако съм прозвучал иронично, бързам да уточня: ни най-малко не поставям под съмнение меродавността на „сензациите”, поднасяни на тепсия на тази медия от властта.

Агенция ПИК е известна с това, че ползва вътрешна информация по волята на своите държавно-корпоративни началници, чиито интереси тя защитава.

Един колега от „Капитал” се обоснова с доказателства, че във въпросната медия се появяват снимки от вътрешни източници – снимки, които никой не би могъл да направи, ако не му бъдат сервирани от желаещите да бъдат похвалени, фигуриращи на снимките вождове. Съответно въпросният колега бе подложен на обичайното изтезание от трибуната на ”агенцията” със социални и сексуални ругатни.

С риск да бъда обявен също за (многодетен, но) обратен, си взимам обратно иронията и заявявам най-тържествено: вярвам на ПИК. Тя е неофициален, но меродавен официоз на обожаемия ББ и неговия незаобиколим съюзник в медиите Пеевски.

Неофициален официоз може да звучи малко противоречиво, но не и в страна, в която управлява   десен левичар с прозападноевразийска нагласа в компаса.

Басирам се, че ПИК не си измисля ( този път), а е захранена приоритетно с нещо, което иначе би трябвало да изтече по съответните правителствени канали, а не чрез притоците на Жълтата река.

Ето защо тъкмо от ПИК научаваме (с пълно доверие, че само на тях са им казали новината, макар и чрез позоваване на сродна медийна душа от същото медийно семейство) , следното- и то с важното уточнение, че не президентът Плевнелиев ( оплюван в тази и другите сателитни медии на Петата колона като американски слуга) , а именно премиерът Борисов е този, който има (за)слуга :

 горещо

 Барак Обама идва в България!

Автор: ПИК

22:56 | 22.09.2015

Американският президент Барак Обама идва в България до края на годината, съобщава ексклузивно роден таблоид. От повече от 4 месеца се водят преговори с Белия дом за визитата на държавния глава на САЩ и едва миналата седмица е имало пробив с „да” отвъд Океана. Изненадващо, но комуникацията от наша страна не е по линия на Президентството, а на Министерския съвет, пише изданието.

Обама би трябвало да дойде в края на ноември или началото на декември, като вероятно ще посети и други страни от бившия източен блок.

У нас американски президент не е идвал от 2007 г., когато тук бе Джордж Буш-младши със съпругата си Лора, макар и само за 2 дни. Вероятно Обама ще дойде само за ден заради сгъстената си програма. Конкретната дата обаче ще стане ясна в последния момент, а мерките за сигурност, които ще се предприемат, ще бъдат нечувани.

Покани към Барак Обама от България са отправяни още в първия му мандат, но досега преговорите той да дойде у нас бяха нечути и отлагани от Вашингтон. За последно и премиерът Бойко Борисов отправи покана към Обама при срещата в Белия дом през 2012 г. Вероятно визитата на щатския държавен глава ще бъде свързана с кризата с бежанците, както и коалицията за ликвидиране на терористите от „Ислямска държава” в Сирия и Ирак и разполагането на нови командни центрове на НАТО във връзка с войната в близкоизточната държава и кризата в Украйна в страните членки на Алианса от Източна Европа.

Посещението на Обама у нас ще се пази в тайна до последно и мерките за сигурност ще бъдат свирепи. Ако през 2007 г., когато Буш бе в България малко преди края на президентството си, София бе само частично затапена, а полицаите бяха строени през 20 метра по ключовите артерии, откъдето минаваше кортежът, то сега се очаква пълно парализиране на града. Когато държавният секретар на САЩ Джон Кери бе у нас само за няколко дни в началото на 2015 г., на софиянци бе забранено дори да отварят прозорците си по правителственото трасе и някои алтернативни булеварди.

За сигурността на Обама ще се грижат не само всички наши служби, но и американските. Летище София ще бъде затворено за граждански полети няколко часа преди да кацне „Еър форс уан” с Обама и целият му антураж, както и преди да излети.

Американският президент ще посети България точно година преди да изтече вторият му мандат и в разгара на номинациите на Демократическата партия и републиканците за изборите през ноември 2016 г. Последният ден на Обама като държавен глава е на 20 януари 2017 г., когато клетва трябва да положи наследникът му във Вашингтон.

Забележка ivo.bg: Ако твърдението за предстоящо посещение на американския президент Барак Обама в България се окаже все пак лъжа, ivo.bg напомня, че цитира прилежно меродавния източник, който е толкова близо до властта на Борисов, че заслужава пълно доверие за всяка лъжа , споделена с него или измислена в редакцията на „агенцията”

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване