09/29/15 13:02
(http://blog.bogomil.info/)

Моето мнение за част от програмата на Реформаторския блок за Велико Търново

Втората партия, на която намерих програмата и върху която имам „некои наблюдения“ е Реформаторския Блок.

Ето какво мисля:

  • Отново в повечето точки липсва КАК ще се реализират всички тези благинки, на някой е написано общото – „фондове, партньорства, държавата“, което за мен е равносилно на нула.

Точка 1: Бла-Бла, ще направим нещо, ако ни изберете и ще сложим една тлъста сума от 3 милиона, за да ни вервате.

Точка 2:

  • Визира се проблем, който трябва да се реши – липса на базова инфраструктура, но не става дума, сегашните и миналите представители на тази формация (и производните и), защо не са направили нещо по въпроса. (Нямаме мнозинство, ще кажат те)
  • Отново не става ясно, как ще се изгради цялостната инфраструктура в индустриалните зони, от къде пари, къде как и защо ще се строят нови индустриални зони, има ли инвеститори  и т.н
  • Разбира се, нова детска градина е включена, само , че средства за нея ще дойдат от къде?
  • Говори се за генерален план за организация на движението – пак ще попитам – и преди го имаше, какво стана с него? А и разбира се, тази точка и твърде генерална.
  • Говори се за изравняване на качеството на живота в центъра и перифериите – това също е популизъм , първо защото няма ясен план как би станало и второ защото е невъзможно (защото когато качеството в перифериите достигне това в центъра, това в центъра отдавна ще е на друго ниво) (но в перифериите има повече електорат, спор няма)
  • Още платени паркинги  – скоро Велико Търново ще е цялото в паркинги – защо например не направят един в периферията и транспорт до центъра и обратно например с нещо бързо + програма как да се стимулира това? Синятя зона, разбира се, ще носи все повече приходи на общината, докато някой ден на някой не му издържат нервите и вземе да направи нещо по въпроса :)
  • Построяване на скъп полигон, за да може 10 момчетии да се гонят с коли – Защо, колко ще струва и колко гласа ще ви донесе?? Хей ви полигона в беляковец :)
  • Екологични превозни средства – те сега не са ли такива доста от тях? А колко ще струва? А колко ще е билетчето, а кой ще го финансира? А ще го има ли през нощта? А нужно ли е?
  • …и любимото ми за втора точка – решаване на проблема с домашните кучета, чрез картотекиране. (Всички кучета моля да се явят в общината)

 

Ох, има и още много, защото програмата обхваща много сектори, но все пак навсякъде липсва, КАК ще бъде постигнато, и освен, че РБ гарантира, че ще направи нещо, това не значи, че може да им се вярва нали, щото напоследък всички обещават.

 

Ако намеря още време, бих си дал мнението и за останалата част пт програмата, но и тя е в горния дух.

 

P.S Забравих и най-опашатото в програмата – ще върнем Етъра в А група. Амин! Аз лично ще следя за това много от близко :)

Още по темата:

  1. Въпроси към „Зелените“ във Велико Търново

Публикувана на 09/29/15 13:02 http://bogomil.info/4964

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване