10/05/15 10:39
(http://ivo.bg/)

Животът на един българин е по-ценен в САЩ, отколкото тук

Значи можело да бъде осъден българин, който заплашва анонимно в интернет друг българин с убийство?

 

Федералният съд в Холтън, САЩ, е осъдил 38-годишен българин за отправяне на смъртна заплаха към зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева, съобщи “Нова ТВ”. Българинът с американски паспорт Душко Вълчев е получил присъда от 6 месеца затвор за това, че през февруари е заплашил да “пререже гърлото” и да “заколи като пиле” еврокомисаря. Причината била, че Кристалина Георгиева не взела под внимание молбата му за работа в ЕК.

Чрез интернет линията на съседите си Вълчев е изпратил анонимно електронно писмо, съобщава представител на ФБР, цитиран от американската преса.

Мъжът е бил задържан в края на март. Той е отправил заплахи и към други неназовани представители на Европейската комисия, за което федералният съд също го е признал за виновен.( Faktor.bg)

 

Интересни съвпадения с личната ми история в частта на причината и драстично разминаване с последиците!

 

По същото време, когато са залавяли въпросния Душко в САЩ, подадох оплакване в кабинета на Началника на криминална полиция в София ( по –точно бях любезно извикан там след моя телевизионна изява по темата). Иначе казано, МВР по онова време имаше доброто желание и дори инициативата да разкрие кои са анонимните лица, които ме заплашват със смърт ( за едни ден общо 4 пъти).

 

Служителите, които бяха натоварени за разследват след писмения ми сигнал, ме увериха, че до няколко дни ще разкрият извършителите и дори ще ми ги съобщят ( исках само да публикувам имената им, едва ли щях да си правя труда се влача по съдилища).
Въпросните няколко дни минаха. Минаха и седмици, а после и месеци, преди да получа съобщение, в което прокурорът Железчев ме уведомява, че нищо особено не (ми) се е случило ( жив съм и да съм благодарен и на това, както излиза). Научих по други канали, че трима от тях са били разкрити, четвъртият се крие във Великобритания ( може би трябваше да се обърна към правителството на н.в. за справедливост?). Викани са за разговор и толкоз. Обаче те просто си ползвали правото на свободно слово, според прокурорската преценка, довела до отказ от повдигане на обвинение.

 

Малко след като съобщих тази окуражаваща моите виртуални душмани новина бях заплашен да бъда убит заедно с децата ми ( 5 на брой), които да бъдат изнасилени преди това пред очите ми. Така и не разбрах дали прокурорът Железчев би сметнал подобна заплаха спрямо собствената му персона и семейството му за право на свободно слово от страна на въпросния изрод.

 

Разбрах обаче, че животът на българите в САЩ струва повече, отколкото тук в България.

Иво Инджев - заплахи
(Photo: bTV)
Иво Инджев - заплахи
(Photo: bTV)
Иво Инджев - заплахи
(Photo: bTV)
Иво Инджев - заплахи
(Photo: bTV)
Иво Инджев - заплахи

Това са въпросните 4 заплахи, изписани на екрана на БТВ, които през февруари тази година предизвикаха намесата на МВР. Тя обаче удари на камък в прокуратурата независимо от факта, че извършителите са били установени ( без “изискания” изрод от Великобритания).

За сведение на любопитните, подобни заплахи, предимно на основата на русофилския фанатизъм, съм получавал безброй пъти и преди и след това. Някои от тях са толкова отвратителни в описателната част на онова, с което заплашват мен и семейство ми, че не бих ги публикувал- и без това се видя, че такава самозащита не трогва прокурорите, но точно тези станаха повод за намесата на МВР след като от блога ми се пренесоха на телевизионния екран. Ефектът от това беше, че трима душ(ковц)и с престъпно мислене са били все пак “респектирани”, след като са били викани на разговор, но техните останали подобия получиха поощрителна награда от прокуратурата да действат в същия дух.

А ето и резултатът от поощрението на прокуратурата, за който споменах- не случайно престъпникът тържествува и се подписва с “ПАК съм аз”:

тцтцтцт лоши Руснаци…

Фашистите с пръст не им закачаха жените.

малко им е на германците трябваше и пленените германци да бъдат изнасилвани от руснаците…

хитлер опостоши и изпепели половин Русия ..погледни статисктиката колко рускини има изнасилени и гаврени.

но според болния ти мозък Инджев то сигурно и хайдутите са лоши хора и са изнасилвали туркини по турските сала ..а турците са цвете не с апипнали никой с пръст 500 г

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване