10/06/15 12:29
(http://ivo.bg/)

Русия бомбардира ( и) дружбата си с Турция

Макар и без официално декларирана връзка между събитията, „случайното” нахлуване на руски самолети в турското въздушно пространство вече „бомбардира” любимия пропаганден шантаж на Путин „Турски поток”, разиграван от него срещу Запада и консуматора на западна сигурност България.

 

Шумът от руски самолетни двигатели в турското небе съвпадна с безшумното оттегляне на „Газпром” от „потока”, над който се беше навел , уж за да пие с пълни шепи в руслото на дружбата с Турция. Вече обаче нямал интерес от пълното осъществяване на проекта заради „планове на Север”, беше цитиран да казва шефът на концерна Алексей Милер.

 

Безумното обяснение на Москва, че лошото време било причина за въздушната провокация, поставя под съмнение здравословния статус на онези, които са го измислили. Защото излиза, че руската лета(те)лна техника се влияе от облаците, толкова й е капацитетът.

 

Двете руски небесни провокации предизвикаха две сухопътни пътешествия на руския посланик, привикан в Анкара да дава обяснения. Днес агенциите съобщават за трета руска изтребителна „случайност”. Посланикът май ще трябва да опъне палатка пред турското външно министерство, преди да го помолят да отлети на Север с някой свободен от наряд ( и прелитане над България) самолет докато се разсеят облаците в „приятелските отношения”.

 

Изразът „приятелски отношения” с Русия беше използван днес от турския президент Ердоган в заплашителен контекст след поредната руска провокация. Той предупреди Москва да не поставя на изпитание въпросното „приятелство”.

 

Какво излиза? Русия „спасява” Башар Асад ( а всъщност се опитва да направи изкуствено дишане на потъналото на украинското дъно като една подводница „Курск” световно реноме на Путин ), а губи Ердоган. Това дори не е „кон за кокошка”, а направо се и кокошкарство на мечката, която си е направила доста криво сметката без регионалния кръчмар Турция. Да не говорим за НАТО.

 

Може би преполовеният по руска инициатива (?) „Турски поток” вече ще се казва „Тур пот”. След третата провокация може да се посъкрати на „Тупо”.

 

Тъпото поведение на Кремъл развива свръхзвукова скорост и е на път да ликвидира турския поток по бързо и от южния му аналог.

 

Впрочем няма да се учудя ако местните привърженици на теорията за еврейската поръчка на атентатите от Ню Йорк и Вашингтон този път обяснят, че същите хитреци от Уолстрийт са внедрили свои хора в руските самолети, за да разбият вечната дружба на освободителката Русия с поробителката Турция с цел да ни е зле на нас, консуматорите ( не само на сигурност в НАТО но най-вече) на съветската свобода и последиците от нея.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване