10/12/15 20:13
(http://ivo.bg/)

Борисов се подмаза отново на Кремъл. Медиите ни пак мижат

„Многократно сме казвали и моя позиция е била, и това в присъствието на американски дипломати е, че българският народ обича Русия. Ние имаме прекрасни отношения с този народ, историческа памет”.

 

Цитатът е откроен ( включително в заглавие):

Борисов: Българският народ обича Русия…

от освещаването на храм във Владая край София от един русофилски сайт, който по този начин показва на своите читатели и господари, че Борисов спазва указанията на Кремъл.

 

Борисов не за първи път говори от името на народа. Ако ми кажете обаче по кой друг въпрос се е произнесъл толкова категорично с обобщение какво и кого обича българският народ, ще се съглася, че греша.

Но не греша. Борисов държи да натъртва отново и отново, че българският народ (подлогът предполага да става дума за всички българи без изключение) обича държавата, от която Борисов се страхува лично, защото тя с Нещо го държи ( в подчинение).

 

Не можете да ме оборите документално. Залагам в този бас за изгаряне на кладата тиражът на книгата ми „Премиер на РъБъ” (2013 г.), в която съм проследил по дни с цитати най-ярките му, самоизобличаващи според мен изяви като премиер по време на първия му мандат.

 

Не съм хроникьор на „подвизите”, а на падението на Борисов ( и падането му за дузпа на 20 февруари 2013 ) през първите му премиерски почти 4 години.

 

При цялото му нахалство да бъде изразител на (все)народния интерес в рамките на една демокрация, в която се предполага да има различие на мненията, по никоя друга тема Борисов не претендира да обобщава толкова категорично какво обича българският народ. Явно това подмазване  на Москва е най-важният му коз за оцеляването на върха. Това е като слънцето и въздуха за всяко управляващо същество в една превзета от руската агентура държава.

 

Този пореден поклон към Кремъл от преди два дни беше практически спестен на българската публика. За срам на българските медии.

 

Не ме учудва самото цензуриране. Медиите знаят: няма да Му направят услуга пред обезоръжените от липсата на алтернатива западни „братя по оръжие” и техните български съмишленици. Но пък Той ще отбележи поредна точка пред Кремъл и онези у нас, които четат русофилски сайтове.

27 април 2012 г.

Близо година, преди да абдикира от премиерския пост ( с цел да си осигури бъдещ втори мандат) Борисов целува ръката на руския патриарх Кирил, изпратен в София от Путин да нагледа марша на Петата колона.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване