10/12/15 05:41
(http://vasvalch.com/)

Да полетиш за 4 минути

aerodium

Възможността да пробваш нови неща е най-големият плюс на днешното време и все още младите ми години. Опциите са буквално стотици, времето е налично, а ентусиазмът е голям. Тогава защо толкова рядко практически се наканвам да правя луди нови неща?

Ето такива мисли ми се въртят в главата, докато пътувам с такси отвъд Околовръстен път към Aerodium. Какво е Aerodium, питате? Това е мястото, където всеки може да полети – с по-малко от 30 минути подготовка и без особени логистични усилия.

Представете си една “кошара” с диаметър около 3 метра, мрежа вместо под и огромна въздушна турбина под нея. Това, накратко, е мястото за моето ново приключение. Обличаш въздушен костюм, екипираш се и влизаш. Отпускаш се напред по корем към мрежата, а въздушното течение те подхваща и те издига нагоре. Усещането мога да определя като средното положение между безгрижно реене и сериозна борба с вятъра. Не, най-важната дума, която определя преживяването Aerodium, по-скоро е “забавно” или “освобождаващо”.

Има нещо доста яко в това тялото ти, което е свикнало с опората на земята и приятелството с гравитацията, да се рее свободно във въздуха, дори и само на няколко метра височина. Адреналинът идва веднага, а ендорфините почват да се стелят накъдето сварят. Fitbit-ът казва, че съм го докарала почти до пулс 115 – основно от щастие. Личи си по усмивката на снимките:

aerodium aerodium aerodium

Естествено, не може да очаквате с първата тренировка да станете господари на течението  – това изисква около 60 минути “стаж” във въздушния тунел, а за новаци пълната умора настъпва след 4-6 минути. 4 минути, колкото имахме ние с 2 опита по 2 минути, всъщност е оптимално време – достатъчно, за да нямаш повече сили и през втората половина да се отпуснеш максимално на въздуха. Ако обаче погледнете какво може да прави човек с опит като инструктора ни Теодор Саралиев, ще се мотивирате да опитате отново.

Честно казано, Aerodium не е напълно моето нещо и за следващото си въздушно приключение ще опитам отново нещо продължително и с гледка като любимите ми полети с параглайдер. Но да тестваш Aerodium е супер лесно – да вкараш малко екстремност в някоя сутрин през уикенда или вечер след работа. Инвестицията на време е под час, логистиката е свързана само с едно такси. Ето защо няма причина да не пробвате!

Постът Да полетиш за 4 минути е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 10/12/15 05:41 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/67AZXkTs25o/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване