10/12/15 10:06
(http://ivo.bg/)

Източваната от руския енергиен вампир България оцелява с труда на българите на Запад и в Турция

 

 

Благодарение на една чужда институция можем да научим нещо, което знаем по принцип, но с точността на паричния му еквивалент: че българските емигранти са най-големите инвеститори в България.

По данни на Световната банка за 2014 работещите в чужбина български граждани са изпратили в България 1.72 милиарда долара.

Оказва се ( предвидимо), че най-големият поток от емигрантски пари идва от Турция. Статистиката беше публикувана от списание Time и цитирана от Club Z.

Money.bg оповести на базата на информацията в американското списание след това кои са 12-те страни, откъдето идват най-много парични преводи към България:

  1. Турция - 830 милиона долара
    2. Испания - 198 милиона долара
    3. Германия - 113 милиона долара
    4. САЩ - 97 милиона долара
    5. Великобритания - 74 милиона долара
    6. Италия - 72 милиона долара
    7. Гърция - 68 милиона долара
    8. Белгия - 31 милиона долара
    9. Канада - 24 милиона долара
    10. Холандия - 23 милиона долара
    11. Австрия - 22 милиона долара
    12. Франция - 21 милиона долара

 

Изненада ли е коя голямата, обожавана от доста промити от дългогодишната пропаганда мозъци държава, която липсва в тази класация?

 

Точно така, това е Русия- същата, която прави обратното на работещите на Запад българи. Тя източва в огромни количества парите на България и българите чрез своя монопол в снабдяването ни ( по възможно най-високо цени в ЕС) с природните си изкопаеми, благодарение на което в търговията си с нея изнасяме десет пъти по-малко отколкото внасяме от северния суровинен вампир.

 

До момента тази статистика е най-точното потвърждение на факта, че Русия си остава най-големият експлоататор ( и ) на днешна България без да служи, подобно на западните държави ( начело с Турция), като източник на доходи за България и българите.

 

Българската държава, командвана неофициално, но видимо за окатите от Петата колона на Путин, не знае и нехае точно колко са икономическите емигранти с български паспорти. Чрез подредбата на държавите, донори на парични потоци от работещите в тях наши съотечественици, видно от данните на Световната банка, за първи път може да се убедим черно на бяло в очевидното: „русофилска” България е жертва на безогледна икономическа експлоатация от Русия, а уж много лошият Запад и още по-лошата Турция са доставчици на така необходимите за мъждукането на България, чиято бедност оплакват с подигравки в самата Москва тамошни политици ( самият премиер Медведев се упражни преди година в това отношение) и медии.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване