10/13/15 22:19
(http://ivo.bg/)

Москва пренарежда Петата си колода в България

Помните ли кой свали амортизирания от 35 годишни поклони към Москва Тодор Живков?

 

Не бяхме ние, уви.

Махнаха го московските му началници , за които той вече се беше превърнал в протъркана изтривалка. Изхвърлиха го, за да го заменят с нова тапицерия на своето влияние в постсъветската си колония. Тогава се радвахме като аборигени на порозовели червени мъниста, но днес трябва да сме нащрек, поучени от опита от миналото. Историята може да се повтори и пак да се окажем с (ъс златен ) пръст в устата.

Дали не се задава нов 10 ноември с пренареждане на руската Пета колона?

Беше време някой началник да дръпне ушите на самозабравилия се Борисов, който взе да раздава къчове във всички посоки от позицията на самозван „международен фактор” в лично качество. Не от патриотизъм, а от чиста глупост.

Временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ в София Родерик Мур го нарече вчера без да иска ( ?) на български език „ МИНИСТЪР- ПРЕДАТЕЛ” при откриването на нов обект край Ихтиман. Но американската администрация все още не показва истинска готовност да се отърве от воденичната си тиква в България, независимо от факта, че ден преди това нашичкият нахока американския бизнес в реч пред Американската търговска камара в София.

В същото време американски инвеститори в енергетиката ни демонстративно напуснаха Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ( КРИБ) в знак на протест против черния пиар срещу тях на Кирил Домусчиев, един от олигархичните фаворити на премиера Борисов.

 

Състезавайки се със САЩ за контрола над подстъпите към Проливите руската империя нанесе изпреварващ удар в битката за умовете, сърцата и портмонетата на своите дивно влюбени питомци в България.

Руският външен министър Сергей Лавров, вторият по влияние (макар и не официално в йерархията) руски властник изненадващо оказа невероятната чест на българския премиер Борисов да го наругае в телевизионно интервю, което силно напомня на намеците на Горбачов срещу сервилния, но станал непотребен от преупотреба Живков.

“Когато има проблем с руски проекти, ние съдействаме незабавно ( лъжа: за АЕЦ „Белене” влачи решението за отказ 3 години и половина с трикратно оскъпяване на плащанията от българска страна – бел. ivo.bg) и затова сме в съдилищата за АЕЦ “Белене” и вероятно ще ни съдят и за “Южен поток”, и за “Бургас – Александруполис”, каза Борисов, в типичен за него поток на мисълта, отприщен в речта му пред Американската търговска камара.

“Говоря с вас така, защото сме партньори и приятели, не и само когато обядваме, а и когато има проблем. Ако знаете нещо, ми помогнете, ние сме едно – ние сме приятели”. “Спираме руски самолети ( макар лично той да заяви, че е пуснал такъв самолет, за да не събира трупове в Черно море- бел. ivo.bg), спираме и три руски проекта, и това ако не са ви партньорите, кои са”.

Толерантните американски партньори втори ден мълчат след тази лекция, но руските началници, които наричат американците и западняците изобщо „толерасти”, не издържаха този път.

„Прочетох с изумление цитат от изказването на българския нистър-председател, който заявява, че България се е отказала в интерес на Съединените щати от реализацията на енергийни проекти с Русия, включително “Южен поток”, атомната централа, включително нефтопровода “Бургас Александруполис”. И затова сега САЩ трябвало да помогнат на България да получи безвизов режим и т.н. и т.п. Поразително!” каза днес Лавров в интервю пред руската НТВ.

За да няма съмнение, че Москва сваля доверието си от Борисов, Лавров добави, че би се срамувал пред избирателите си и пред народа си от подобно изказване.

На много по-дребно ниво, но пък за местна консумация, долових следния допълнителен сигнал за пренареждане на руската Пета колода в България. Откъм в. „Труд”, който при всичките му превъплъщения по отношение на собствеността никога не е променял русофилската си козина, се появи ръмжене срещу самия вожд на парламентарното руско лаене в България Сидеров.

Нещо повече, джавкането беше тиражирано днес без коментар от русофилски сайт, който винаги взима руска страна (както за сваления малайзийски самолет, цитирайки още в заглавието си като меродавна руската версия например). Ето резюмето от статията (редакционна, а не някаква авторска приумица от миманса на фалшивия плурализъм на мнения в това издание ) на русофилския Труд за буйстването на Сидеров . Обърнете внимание на последния абзац- там също, изпреварващо с половин ден изявлението на Лавров, се изразява срам от един подмазвач на Русия в България!

 

/КРОСС/Не е нужно друг да го очерня, той перфектно се справя и сам.
„Десет години ме представят пред хората като черен, други ги представят като бели. Хората нямат възможност да преценяват, без да имат съответната информация”- оплака се Волен Сидеров пред Канал 3. Никак не прозвуча убедително. Нима е нужно друг да го очерня, когато перфектно се справя и сам. Уменията си доказа неведнъж.
След нашумелите скандали в превозни средства, изтъкнатият патриот реши да смени мястото на действие и се изяви като пешеходец в столичния център. Посред нощ се нахвърли върху продавач в дюкянче за цигари и напитки. Вдигна на крак полицията и отново се превърна в медиен герой. Според някои тълкуватели буйството му било предизборен трик за привличане на общественото внимание.
Ако е така, целта е постигната. Вниманието е привлечено, изводите са налице. Имунизираният срещу правосъдието депутат е отново потърпевшо лице във вражеска драматургия. Ето и резюмето й, представено от него в ефир: Понеже бил “човек, който не е безразличен към бедите на другите”, решил да спипа на местопрестъплението търговец на наркотици и цигари без бандерол. Защо късните доби са подбрани като време на действието? Ами защото случаен минувач му подал пакет цигари без бандерол и го помолил да вземе мерки срещу контрабандата. Без много-много да се куми, народният защитник тутакси се устремил към злосторника. Той обаче надигнал вой, струпала се тълпа, пристигнала полицията и всички наедно се държали отвратително с блюстителя на законноста Сидеров. Свидетели на тарапаната твърдят, че по стар навик пак посегнал на полицай, но депутатът отрича: “Не съм удрял полицай, не съм видял това да прави и Чуколов, това е изтъркана дъвка!”
Така е. Изтъркана е джвачката и е крайно време да бъде изплюта. Колкото до драматурга, който се явява и изпълнител, да бъде ако не осъден, то поне остракиран от политиката. За негова зла беда, публичното внимание привлякоха и обвинените от него търговци. Явиха се по Нова тв. Освен невинни, тези хора – почтено и симпатично семейство, се оказаха далеч по-интелигентни, възпитани и внимателни в изказа си. Като добросъвестни граждани бяха направили и снимкови записи на събитието, които телевизията излъчи. Та видяхме за какво става дума и кой какви ги е вършил в своя гаменски стил. По ирония на съдбата се оказа, че бащата на съпруга гласувал за “Атака”. Ха, познайте тепърва ще гласува ли! Пък дъщерята учила политология, видите ли. Според вас с какви чувства към материята ще продължи да я изучава. А милата й майка в заключение сподели какво изпитва: “Срам ме е, че имаме такива политици!”
И нас ни е срам. Много ни е срам. И затова по древногръцки обичай лично за себе си остракираме Волен. В някогашни времена в Атина чрез гласуване с чирепи (парчета от глинен съд, на гръцки остраки) прокуждали смятаните за опасни граждани. Атина била град-държава. Като такава се е обособила и тукашната т.нар. политическа класа. Очакваме нейното гражданство да се произнесе по темата за остракизма на колегата им. Нейна тема е.
*Остракизъм – изгонване чрез гласуване.

В Труд

Изглежда наистина Москва пренарежда Петата си колода в България.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване