10/15/15 09:39
(http://psabev.blogspot.com/)

Какво друго да си приготвим с хумус?!

След като скоро споделих как да си приготвим хумус у дома, ето и няколко идеи за интересни предложения с тази вкусна разядка.

Домашни дюнери с хумус

duner with humus

Приготвят се лесно, а са невероятно вкусни.
Ако искате да си приготвите арабската питка също сами – просто направете тесто с 500 г. брашно, 1 пакетче суха мая, 1 ч. л. сол, 1 с. л. олио и 1 с. л. захар. За по-лесно аз съм го запомнила като 500 и 4х1 и си запомням, че солта е по-малко. Като омесите тестото, направете малки топки, които да разточите с точилка до получаването на кръгчета с желаното количество широчина и дебелина. Пекат се за кратко в силно загрята и добре намаслена тавичка и се завъртат периодично, докато станат готови.

След като питките са готови ги покрийте с хартия или кърпа. Вземете една питка и си допълнете в нея каквото обичате и имате в хладилника. Аз сложих пресни краставички на ленти, кубчета филетирани домати,  резен пилешко филе и разбира се – 1 с.л. хумус. Загърнах и поднесох на любимите ми същества. :-)

Сандвич с хумус, домати и шунка

sandwich with humus

Също така, можете да си приготвим и сандвичи. За целта запичаме леко филийки хляб, намазваме ги с хумус и гарнираме по предпочитания и наличност.
Придържам се винаги да използвам пресни и сезонни продукти, да използвам повече семена, сосове и пресни подправки.

Публикувана на 10/15/15 09:39 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/Dl-djjtr8UQ/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване