10/17/15 08:58
(http://vasvalch.com/)

Тайната вечеря

dinner 360 lidl

Тежка е съдбата на маркетинг блогъра. Канят те основно на дълги умни семинари, от които си тръгваш с допълнителни знания, контакти и понякога леко главоболие – но рядко пристигат покани за мистериозни кулинарни приключения. Затова и за миг не се поколебах, щом в офиса се появи поканата да разкрия “Тайната на петата стихия”, въпреки че ме завари в деня на самото събитие само с няколко часа буфер. Предположих, че става дума за една от онези вечери, за които съм слушала много.

Колата ни остави пред Ню Бояна и се запътихме (леко колебливо по отношение на посоката) към зала 12. Вътре ни очакваше обстановка с 360-градусова проекция, представяща всяка от познатите четири стихии – земя, вода, въздух и огън – в синхрон с красиво поднесени и перфектно оркестрирани комбинации от храни и напитки.

dinner 360 lidl

Да се потопиш в тематична атмосфера, да опиташ нещо непознато под звуците на класическа музика и да се оставиш в ръцете на цял рояк сервитьори си е страхотно удоволствие. Магията се усилва от красиво подредена маса, безупречно изгладена покривка, пълен набор прибори и чаши. Ред и изящество. Признавам си, че това е един изтънчен вид удоволствие, който ми се случва рядко и затова ценя високо. А вечерята е осеяна и с някоя изненада, свързана с тематичната стихия – любим ми остава краткият момент на вечеря в облаците:

dinner 360 lidl

Храната и особено акомпаниращите вина бяха чудесни. Съзнавам колко е трудно да се подготви нещо, което да е достатъчно интересно, но и достатъчно съобразено с небцето на толкова много гости. Аз лично бих предпочела по-авантюристични подправки и комбинации, но българите като че ли не си падаме много-много по фюжън и ястията бяха съобразени с това. Патешкото магре беше значително невероятно, но по отношение на пилешкото филе с гъши дроб имах леки забележки. Вината са друга бира (ха.ха.ха.) – мисля, че всяко едно от тях ми допадна. Очаквам възможност да се сдобия с някоя и друга бутилка, особено от гръцкото червено вино Oenodea Cabernet Sauvignon, Agiorgitiko, Syrah, което така приятно ни изненада с произхода си.

dinner 360 lidl

dinner 360 lidl

Петата стихия, която откривахме всички гости в залата, беше любовта (добре че тематично отидох с половинката!) За да ни разкрие тайната, на сцената се появи мениджърският екип на Lidl, нашите домакини и “хранители”, заедно с шеф Манчев и шеф Шишков. Както става вече традиционно, веригата организира годишна тайна вечеря, за да демонстрира на практика колко качествено и богато разнообразие от продукти предлага. Всички напитки и продукти на масата, от ордьоврите до десерта, идват от рафтовете на Lidl. Ето такова практическо доказателство може да преобърне представата ти за една хранителна верига на 180 градуса!

Освен всичко друго, оказа се брилянтна идея да седнем на маса с непознати – още преди започване на събитието вече бяхме намерили общ език с Детелина (която пък най-накрая издирих тези дни покрай поста за вечерята на Ана) и така до десерта. Страхотно е да попаднеш на хора, с които има какво да си кажеш! Страхотно е и да се засечеш на тръгване с “колежки”, с които не сте се виждали скоро :)

dinner 360 lidl

В заключение: Едно е гурмето и Lidl е неговият пророк! Това беше не само едно чудесно лично изживяване, но и професионален урок по организиране на специални събития, организация и отношение към детайла. Може да се уверите сами с още снимков материал.

Постът Тайната вечеря е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 10/17/15 08:58 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/5iZmgCjUKGY/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване