10/27/15 14:48
(http://ivo.bg/)

Американски афрорусофил беше приласкан от Путин

Изразът “черен руснак”, с който в една холивудска комедия се майтапи героят на актьора Еди Мърфи , вече не звучи само по себе си като виц.

Най-яростните русофили, включително и онези, чиито расистки коментари препращам в коша за боклук, много обичат да отправят обидни квалификации за цвета на кожата на настоящия президент на САЩ. А и да го оприличават на едно животно, чиято червенина на противоположната на главата част от тялото обикновено съвпада с политико – идеологическата окраска на въпросните коментиращи примати.

 

Сега същите имат възможността да поупражняват расизма си върху един новоизпечен русофил от САЩ. Защото американският боксьор Рой Джонс-младши получи руски паспорт при това с личното благоволение на вожда Путин. Така Русия се сдобива с виден свой сънародник от афроамерикански произход.

 

„Сензацията” още една знаменитост да получи руско гражданство за пореден път подчертава какво изключение от правилото е тя спрямо факта, че стотици хиляди руснаци ( при тенденция към рязко увеличаване на броя им през последните години) играят на нещо като американска рулетка с надежда да получат американска зелена карта.

 

Кандидатстващите за руско гражданство западни питомци не само не стават пример за милиони свои последователи, но и на практика се знаят поименно. Ако руската пропаганда е разчитала да продаде на западните общества мантрата за превъзходството на „руския свят”, то „дезертьорството” на един отделно взет боксьор от САЩ е сертификат за нейния провал.

 

Френският актьор Жерар Депардьо и американският боксьор Рой Джонс- младши вече оформиха тандем, обиден за нещо на родните си западни демокрации. Готови са да ги „накажат” с порусначване в лично качество.

 

Честито на руския магнит, който е толкова „привлекателен”, че за него се лепят пренебрежимо малко зрънца- микроскопично малко, но от душа, руска при това!

 

Безименните милиони руснаци с нагласа да емигрират на Запад ( 18 на сто от населението на Русия по официална руска статистика от миналата седмица) получават след този казус нова мотивация за желанието си да се махнат от великата си родина. Защото става още по-ясно, че само единици-ексцентрици са онези на Запад, които са готови да го напуснат. С други думи в очите на петимните да се разделят с „руския свят” негови днешни обитатели не остава съмнение в правилността на техния избор.

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване