10/31/15 21:18
(http://ivo.bg/)

Малко информация от времето на строителството на комунизма

Доверявам се на анонимни източници, но при ( още) едно обстоятелство, извън стандартното условие за позоваването на факта, че са анонимни, с което публиката не е въведена в заблуждение, а е оставена да прецени дали да се довери- доверявам не просто интуитивно, но и когато източниците внушават достоверност по отношение на онова, което споделят.

Така беше с подарените на президента Първанов мезонети, за които попитах в ефира на БТВ преди 9 години заради факта, че анонимният източник ги беше описал с такава точност и илюстративност, че трябваше само да се провери на място същият ден и истината щеше да лъсне още тогава. Пропуснатите ползи от това най-елементарно журналистическо упражнение се виждат и днес през призмата на поддържания все така безнаказан политически мумифициран образ на Първанов като легитимен и дори (съ)управляващ субект в България.

Вгледайте се в сгрешения надпис ( да се чете “Алртенатива НА българското възраждане)

 

Ако някой не е съгласен с констатацията, свързана с информацията ( на анонимния източник) , нека хвърли аргументиран камък срещу нейната същност, а не срещу анонимността на нейния вестоносец.

Нека несъгласните с информацията, която ще прочетат по-долу, да я оборят. Но се съмнявам , че могат, защото тя е без съмнение „вода от извора”- макар изворът да предпочита по негови си съображения да не се обозначава поименно. А информацията му е убийствено свидетелство за пиршеството на властовото лицемерие от времето на „най-справедливия строй”.

Ето какво е споделил коментатор в ivo.bg, който явно разполага с вътрешен поглед към онези времена и поради това свидетелството му е значимо ( защото в България желаещите да проговорят са не просто малко, а направо нищожно малко, което прави всяко откровение ценно) :

PanAmerican Изпратен на 31.10.2015 в 20:37
…малко информация от времето на строителството на комунизма.
Както предоставих скромна информация за личното оръжие на големи комунисти в МВР и МНО, ето нещо и за медицинското обслужване.
След като комунистическия диктатор Тодор Живков започна да нощува в новопостроената специално за него резиденция в Банкя, по линия на 5-то Упр. на ДС(УБО) бе закупена линейка специално за неговото обслужване , която пътуваше след края на ескорта. Всеки който добре познава манталитета на комунистическата сган, знае че високопоставените комунистически функционери изпитваха екстаз да ползват техника, облекло, лекарства, храни, автомобили,здравни услуги и др., на загниващия и падащия в пропастта Запад. Та след като закупиха брониран Мерцедес-600 за Живков, закупиха и линейка от същата марка, бяла на цвят.Медицинското оборудване също беше западногерманско, лекарствата, медикаментите, спринцовките и др. санитарни материали бяха и от Швейцария, Австрия , Франция…
В линейката имаше лекар и медицинска сестра. За построяването на резиденцията, комунистите одържавиха много частни земи(селища, парцели) в тази част на Банкя и отчуждиха доста собственост от коренни жители на града, както и част от близката вилна зона. През около 1985 г. направиха същото и построиха съвсем нов път в съседство с ж.п. линията, така наречената “електричка” до София.Диктатора беше охраняван освен от УБО, така и от Вътрешни войски към МВР-батальона във Враня.В двете посоки пътя се блокираше Банкя-Иваняне-Суходол-Горна Баня-Бояна-бул.”България”.
Поставяха се униформени войници и сержанти с автомати, особено на мостовете , надлезите и кръстовищата. Кръстосваха патрулно-пилотни черни Волги с цивилно облечени офицери от УБО.Обикновено трафика спираше за период от 20 до 40 минути като по тази причина се създаваха големи задръствания на светофарите в Г. Баня и кръстовището на пътя за Владая.
Медицинското обслужване за другите високопоставени комунисти на държавна служба и привилигировани се водеше в Правителствена болница, ВМА и болницата на МВР на Руски паметник.Докато в последната имаше всякаква медицинска апаратура, във Военна болница и Правителствена всичко беше внос от проклетия Запад. Дори миещите коридорите и фоайетата машини бяха западни- на шведската компания “Електролукс”.Лекарствените материали в Правителствена болница бяха изключително внос от същия проклет империалистически Запад. Имаше и специална аптека с валута в района на Центъра по хигиена на бул. “Димитър Нестеров” до ВМА.
Изписването на напълно безплатни западни лекарства ставаше само от специални кабинети и чрез специални рецепти само за правоимащи клиенти.С определн цвят и няколко копия.
При тежки случаи, пациентите комунисти се лекуваха в същия гнил Запад.В интерес на истината, след съответни връзки и молби се лекуваха и почти обикновени граждани, но съвсем не най-обикновените.
Възползваха се от тези грижи много артисти, дейци от културата, председатели на различни институции и задължително активните борци против същия гнил и експлоататорски Запад. Нали всеки може да открие и тук идиотизма на комунизма-някой се бори срещу някого за да получи официално признание( категория АБФК) , за се ползва от самия него по различни нужди.
Срещу главобол имаше западнгермански хапчета в тънки ламаринени кутийки-Саридон или подобно название ако греша.
За бебета и малки деца , комунистите внасяха само за техните среди изключително качествен сироп(мултивитамини)Саностол, производство на ГФР.
Дълги са историите на и за комунистическите гадове, спирам защото вече заработих поредната доза на натрапник на нихилизма и ругаенето на (л)песно(у)пойния български народ.
Люлееха го комунистите половин век до Десети, ще го люлеят и до Единайсети, коя година? -няма край на комунистическата градина….., кой от кой по-голяма гадина.

 

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване