11/06/15 19:28
(http://ivo.bg/)

Телефонните заплахи и избирателната чуваемост на пазителите на закона

Задава се интересен издайнически казус, който илюстрира най-разпространените „подозрения” за неравенството в прилагането охранителните възможности на държавата в защитата на живота на личността според важността на Човека според мерилото на властта.

Когато моя милост се опита преди половин година да привлече вниманието на прокуратурата с официално оплакване от заплахи с убийство – многобройни, дългогодишни, писмено документирани и проследими ( проследени след сигнали ми и установени от МВР !), реакцията на държавното обвинение беше сведена тази пролет до констатацията , че нищо особено не ми се е случило (щом съм още жив).

Днес обаче научих, че и депутати били заплашвани. Разбира се техният живот е далеч, далеч, далеч по-важен от животеца на някакъв си никаквец, като мен. Ето защо въпросът за заплашваните депутати се превърна в една от централните новини в държавата.

Не казвам, че депутатите нямат право на самоотбрана, но подчертавам, че по този начин още веднъж стана ясна евтинията на кожата на обикновения гражданин спрямо безценния епидермис на онези, които са готови и нрава да си сменят, но властовата козина- не.

В централните новинарски емисии на телевизиите тази вечер се появи следният сюжет по отношение на един заплашителен глас. Говори заплашеният главен герой Димитър Главчев, шеф на комисията, свалила имунитета на хулиганстващия Сидеров:

Faktor.bg

„Това е реален човек, не крие номера си, чували сме го при водещия Милен Цветков, заяви зам.-председателят на парламента

Продължаваше да ми звучи хумористично всичко това, което е свързано със заплахите по телефона, но когато и други колеги са ги получили с директно обаждане или със смс, особено двете дами, тогава погледнах доста по-сериозно на тези обаждания, заяви в предаването “Още от деня” на БНТ Димитър Главчев, зам.-председател на парламента и председател на временната комисия за сваляне имунитета на Волен Сидеров и Чуколов. “Записът от гласовата поща звучи доста застрашително, като се отправят заплахи и към правителството.”

След пускането на записа в ефир Главчев коментира: “Гласът ми звучи на онзи човек, който се обажда в различни телевизионни студиа, например при водещия Милен Цветков, когато нецензурирано го нарече: “Ей, маймунке…Не се смей, не се смей!” Това е реален човек, не е фалшиво обаждане, стои зад телефонния си номер, не се крие.”

Смятам, че с пресконференцията, която дадохме днес, е достатъчно да се самосезират всички компетентни органи, каза още Главчев и настоя да бъде проверено дали телевизия “Алфа” е излъчвала в ефира си телефонните номера на депутати от комисията и дали това е редно.”

Обещавам да проследя дали и спрямо правоимащите ( термин, с който се обозначаваше привилегированата каста в НРБ), заплашвани ( но по телефона, а не писмено, както в моя случай) прокуратурата ще постанови, че ставало дума за упражняване свободата на словото. Или на бърза ръка „ще се сезират всички компетентни органи” и върху свободно словозаплашващите ще се стовари тежестта на репресията, дремеща мързеливо по отношение на правонямащи граждани в тази държава.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване