11/07/15 17:21
(http://ivo.bg/)

Един Човек струва повече от всяка тълпа

 

not a nazi bless it

Азбучната истина, че една снимка може да каже понякога повече от хиляди думи, се потвърждава от случай, демонстриран в сайта Busines insaider.

В резюме:

Убеденият през 1931 германски нацист Аугуст Ландмесер се влюбва в еврейката Ирма Еклер, отказва да се откаже от нея под натиска на расистките закони и стига дотам през 1936 г. да се окаже на публично събитие в присъствието на Хитлер, където демонстративно бойкотира ритуалното изпружване на ръката в чест на фюрера. И двамата са изпратени в концлагери, където тя изчезва, а той е мобилизиран по-късно, за да изчезне също нейде в Хърватия.

 

Дали става дума за млад китаец, застанал на пътя на комунистическите танкове на подстъпите на площад Тянанмън в Пекин през юни 1989 г. или за германец, извършил подобен смел жест в Германия насред истерията на нацизма, поуката е една: винаги има смисъл от съпротива срещу лудостта на „болшинството”. Личностите правят историята и на личностите, а не на тълпата, човечеството дължи своята човешка победа над стадото и стадните инстинкти.

http://www.businessinsider.com/german-refused-nazi-salute-landmesser

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване