11/10/15 17:28
(http://ivo.bg/)

След Вартоломеевата нощ на фанариота осъмнахме със замесен в нейното организиране русофилски кандидат за президент

Академик Стефан Воденичаров, бивш ( макар и за кратко) министър на образованието в първия кабинет на Бойко Борисов, а след това избран ( явно за дълго) пак в епохата на Борисов за председател на БАН, стана първият изпреварващ изстрел в предстоящата война за президентския пост в България. Изстрелян беше от инициативен комитет, в които за объркване на публиката са вплетени шепа известни имена, които са си ги дали под наем ( казано поетично- за избирателните листи винаги се намират опортюнисти) на бившия президент Георги Първанов. Останалите са постоянно присъствие в от времето на неговите президентски софри.

 

Явно това е имал на ум самият Първанов, когато онзи ден заяви самодоволно, че АБВ започва компания за президентския пост. Набрал опит с проектите Станишев и Борисов, на този другар му се е усладило да играе ролята на патриарх на българското задкулисие чрез протежета. Точно като във вица за Вуте, в чиято мъжка сила Пена се усъмнила, но той й се заканил, че „човек че наеме и пак че я”… такова.

 

Въпросът е доколко героят от Банкя е „изненадан” от хода на своя дългогодишен ортак от с. Сирищник в подялбата на българската баница. Най-вероятно е точно толкова „сюрпризран” , колкото и през януари 2013 г., когато същият академик открито беше противопоставен на своя нов ментор Борисов в абсурдната комбинация на яловата битка за и против АЕЦ „Белене”.

 

На 11 януари 2013 г. оповестих в ivo.bg по повод Воденичаров като фасада на активните борци за повече енергийна зависимост от Русия следната „тайна”, която май не учуди никого, а всесилният премиер дори легитимира този знаменосец на русофилщината:

 

„Борисов не само се „прави на ударен” с кого си има работа, но и удари още едно рамо на комитета на БСП, приемайки демонстративно пред телевизионните камери академика . На заседание на Министерския съвет на 9 януари Борисов приветства Воденичаров на своя територия (територията на телевизионната пропагандна), обявявайки на всеослушание, че възлага на БАН да го посъветва как да си гради добросъседството с Македония. На любезността на Борисов водачът на уж вражеския комитет на БСП, агитиращ със „за” в кампанията за референдума, му отвърна със следните думи:

„Българската наука през последните 20 години не е получавала такава подкрепа, каквато получава днес”. “Повярвайте, че българските учени в скоро време ще ви зарадват с добри резултати”

И добрите резултати наистина не закъсняха. Днес на сайта на Булатом, който е мощният задкулисен генератор на лобирането за АЕЦ „Белене”, се появи следното съобщение за пропагандно „мероприятие”, за което БАН предоставя вече не само председателя си, но и най-представителното си помещение. Шеф на заверата е кой? Ами пак академикът, който е благодарен за грижите на това управление, но участва в опитите на БСП да го бламира чрез референдума .

„ Български Атомен Форум

съвместно с община Белене и Българската академия на науките

имат удоволствието да Ви поканят на еднодневна конференция

„ЗА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА –

СИГУРНИ ДОСТАВКИ, РАБОТНИ МЕСТА И ПРОГНОЗИРУЕМИ ЦЕНИ ”

09:00 часа на 15.01.2013 г.

ГОЛЕМИЯ САЛОН НА БАН,

УЛ. “15 НОЕМВРИ”№1, ПЛ. НАРОДНО СЪБРАНИЕ”

Георги Първанов, очаквайки дисциплинираните червени избиратели да отидат до урните, за разлика от систематично разбиваните синеещи „авари” ( включително с бухалката на Борисов срещу Синята коалиция) и тотално обърканите от разнопосочните послания привърженици на ГЕРБ, вече прикани Борисов да си подаде оставката при успех на инициаторите за референдума.

Няма дим без огън, включително и при приятелския. Явно е дошло време да се вдигне димната завеса и старите зависимости на Борисов да бъдат употребени за неговото премълчаване на толкова очевиден факт, като подигравката със заигравката от мащаба на включването на БАН в партийната игра. И това дори не се прави тайно, а като демонстрация на сила!”

 

Днес същото ядрено лоби изстреля отдавна подготвяната си ракета в орбитата на политиката, която е продукт на скачените съдове Борисов-Първанов и най-вероятно има няколко степени като ядрена матрьошка, от която в българския микрокосмос ще се отделят още предвидими изненади.

 

Мачлето на тандема Борисов-Първанов продължава с нов дрибъл в тила на противника- т.е. на България, която все е раждала юнашки чеда, ама такива двуличници май не помни в двухилядната си история.

 

Или има лековерен ( да не кажа малоумен) човек, който ще повярва, че организация от мащаба на изпреварващия ход с тандема Воденичаров- Инджова, свързан с подбиране на голяма тайфа известни наемници на проруската политика в България, е била строго пазен секрет, който не е бил известен на Борисов? Абсурд- по скоро стъпката е консултирана с него и предстои да наблюдаваме поредния театър на тема „ни лук ял , ни лук(ойл) мирисал”.

 

 

На онези, които не са много гнусливи, а се съмняват в далаверата, предлагам да потърсят поредната сензационна новина от преди два дни в официозния жълт сайт ПИК, според който от три осведомени за тайните на президента източника точно на тях потвърдили, че той се отказва от втори мандат. Не щеш ли, от тази ушанка днес изскача заекът с кандидатурата на академика на терен, предварително разчистван от медийния слугинаж на Борисов и Пеевски.

 

Ще кажете, че не бива да се мисли конспиративно, Но на какво ви прилича сценарият с въвличането на Плевнелиев в капана на вселенския патриарх Вартоломей от инициаторите, сред които се открои обявената днес като кандидатпрезидентска двойка Воденичаров-Ренета Инджова? Тъкмо те бяха моторът на визитата, която опръска с кал Плевнелиев , докато за ентусиазираните организатори важи правилото, че „ леке не хваща” и по този начин петното от общуването с Вартоломей остава само за действащия държавен глава- едно върхово по своята перверзност наказание за неговата прозападност.

 

Същевременно „най-случайно” Борисов се оказа смайващо добре ограден от калта на вартоломеевото нахалство, проявено обаче след връчените му награди, когато употребеният български държавен глава вече нямаше шанса да постъпи като Борисов, отказал на фанариота планирана среща на сутринта. Майсторски ход, трябва да се признае- и Плевнелиев се оказва нещастно за личността му пакетиран с Воденичаров в разиграното от фанариота шоу и Борисов е целият в бяло извън него.

 

Вартоломеевата нощ май тепърва предстои.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване